2020-07-11 11:51:17
Φωτογραφία για Το αντιφλεγμονώδες φρούτο – φάρμακο που προφυλάσσει το δέρμα
Αξιοσημείωτη αντιφλεγμονώδη δράση φαίνεται ότι έχει μια διατροφή με μαύρα σμέουρα όσον αφορά την αντιμετώπιση των περιπτώσεων δερματίτιδας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Ένα τρόφιμο – φύλακα του δέρματος ανακάλυψαν οι επιστήμονες, η κατανάλωση του οποίου μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με δερματικές αλλεργίες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, μια διατροφή πλούσια σε μαύρα σμέουρα, κατάφερε να μειώσει τη φλεγμονή λόγω εξ επαφής υπερευαισθησίας στο δέρμα πειραματόζωων, η οποία ευθύνεται και για την ερυθρότητα της επιδερμίδας. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Nutrients.

Τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης τόνισε ο συγγραφέας της μελέτης Steve Oghumu, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, εξομοιώνοντας τη δράση της κατανάλωσης μαύρων σμέουρων με εκείνη φαρμάκων, όπως τα στεροειδή, που εφαρμόζονται στο δέρμα.

Κατά την πειραματική διαδικασία, οι ερευνητές χώρισαν ποντίκια σε δύο ομάδες, στις οποίες παρείχαν την ίδια τροφή, με μόνη διαφορά την προσθήκη μαύρων σμέουρων στην πειραματική ομάδα. Τρεις εβδομάδες μετά, εξέθεσαν το ένα αυτί κάθε ποντικιού σε ερεθιστικούς παράγοντες που τους προκάλεσαν δερματίτιδα εξ επαφής. Η μέτρηση της μείωσης του οιδήματος ήταν αποκαλυπτική.


Στα ποντίκια που κατανάλωναν μαύρα σμέουρα, το οίδημα μειώθηκε αισθητά, σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου.

Το φρούτο με τις αντιαλλεργικές ιδιότητες, φαίνεται πως ρυθμίζει τα δενδριτικά κύτταρα, τους «αγγελιαφόρους» που ενημερώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα πότε πρέπει να αντιδράσει προκαλώντας φλεγμονή ή να παραμείνει αδρανές.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Oghumu, τα συμπτώματα στο δέρμα δεν οφείλονται στα ίδια τα αλλεργιογόνα και παθογόνα αλλά στον τρόπο που ο οργανισμός αντιδρά, όπως στην περίπτωση της εξ επαφής υπερευαισθησία. Αυτήν ακριβώς την απόκριση καταφέρνουν να ελέγξουν τα μαύρα σμέουρα.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Oghumu έχει επί χρόνια μελετήσει το ρόλο του εν λόγω φρούτου στην ανθρώπινη υγεία. Τα μαύρα σμέουρα έχει παρουσιάσει ισχυρή δράση έναντι φλεγμονών που σχετίζονται με διάφορους τύπους καρκίνου.

Η πρόσφατη μελέτη είναι μια πρώιμη ένδειξη των οφελών τους και στην περίπτωση των δερματικών αλλεργιών, που χρήζει ωστόσο περαιτέρω έρευνας για να διευκρινιστούν οι συγκεκριμένες ιδιότητες των μαύρων σμέουρων που επιτυγχάνουν τη μείωση της φλεγμονής.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ