2020-07-13 18:21:55
Φωτογραφία για Bugatti
 Το σύστημα A/C της Bugatti δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο θα πίστευε κανείς.

Ο κλιματισμός ενός οχήματος μπορεί να ακούγεται σαν ένα απλό πράγμα. Με ιστορία που χρονολογείται από το 1933, πιστεύετε πως η τοποθέτηση του θα ήταν εξίσου εύκολη όπως συμβαίνει δηλαδή με την εγκατάσταση καθισμάτων. Αμ, δε Όπως όμως ισχύει και με τα καθίσματα, οι μονάδες κλιματισμού πρέπει να είναι ειδικές στη λειτουργία για κάθε αυτοκίνητο. Αυτό συμβαίνει και με τη Bugatti, ο Julie Lemke, υπεύθυνος για το σχεδιασμό συστημάτων κλιματισμού, στοχεύει να ρίξει λίγο φως σε αυτά τα θέματα. Ο Lemke εργάζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία από το 2013 και με την Bugatti ασχολήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μία από τις προκλήσεις στην εγκατάσταση A/C στα οχήματα Bugatti είναι το γεγονός ότι κάθε άτομο έχει τη δική του βέλτιστη θερμοκρασία. Από αυτή την άποψη, φροντίζει ο κλιματισμός να λειτουργεί γρήγορα και χωρίς θόρυβο. Είναι σημαντικό να λειτουργεί στο παρασκήνιο, με τους επιβάτες να αισθάνονται άνετα χωρίς καν να το παρατηρήσουν.


Ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο θα ήταν η ταχύτητα. Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα της Bugatti, ειδικά οι Chiron, Divo και Chiron Pur Sport, φτάνουν σε απίστευτες ταχύτητες, το σύστημα κλιματισμού είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοντέλα. Αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα, με την καμπίνα να δέχεται μόνο τον εξωτερικό αέρα σε ταχύτητες 250 km/h και πάνω.

Το πιο σημαντικό, τα παρμπρίζ της Bugatti είναι σχεδόν επίπεδα, έχοντας κλίση 21,5 μοίρες σε αντίθεση με τα συνηθισμένα των 30 μοιρών ενός συμβατικού compact αυτοκινήτου. Αυτό προσθέτει περισσότερη θερμότητα που μπαίνει στην καμπίνα και προέρχεται από τις ακτίνες του ηλίου, για να μην αναφέρουμε τη δημοφιλή επιλογή Sky View που υπάρχει στα περισσότερα μοντέλα της φίρμας.

Για να επιλυθεί αυτό, ο Lemke είπε ότι οι συμπιεστές του κλιματισμού έχουν χωρητικότητα ψύξης έως και 10 kilowatt (13 ίππους). Αυτό αρκεί για να κρυώσει ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό διαμέρισμα που έχει μέγεθος 80 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τη Bugatti. Υπάρχουν κι άλλες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον κλιματισμό της Bugatti, όπως εξηγεί ο Lemke, ο άνθρωπος που διατηρεί σε cool κατάσταση οικονομικούς μεγιστάνες αυτού του πλανήτη…
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ