2020-07-25 23:03:20
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ: Εταιρείες αρνούνται να δίνουν «ρέστα»
Κρίση στα «ρέστα» στην Αμερική, καθώς τα κέρματα έχουν «χαθεί» - Οι τράπεζες δίνουν $105 σε όσους καταθέσουν $100 δολάρια σε κέρματα, ποσό ψηλότερο από τα επιτόκια καταθέσεων

Σαν να μην έφταναν οι οικονομικές προκλήσεις για το 2020, η αγορά των ΗΠΑ παρουσιάζει έλλειψη από κέρματα, δεν υπάρχουν αρκετά για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Αιτία η πανδημία, καθώς αφού ο κόσμος βγαίνει έξω και ξοδεύει λιγότερο, οι ηλεκτρονικές ψηφιακές και ανέπαφες συναλλαγές κερδίζουν έδαφος.

Αυτή η έλλειψη νομισμάτων βλάπτει τους ανθρώπους που εξακολουθούν να χρειάζονται ή θέλουν να πληρώσουν σε μετρητά:

Αρκετές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ απαιτούν πλέον το ακριβές αντίτιμο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους – ως εναλλακτική στις πληρωμές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Αυτό, με τη σειρά του, βλάπτει τις μικρές επιχειρήσεις που ενδέχεται να χάσουν πελάτες που θέλουν να πληρώσουν σε μετρητά αλλά δε διαθέτουν το ακριβές ποσό.


Η έλλειψη νομισμάτων έγινε τόσο έντονη την περασμένη εβδομάδα, που η Kroger, η μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείων της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δίνει ρέστα σε κέρματα.

Πρόγραμμα επαναγοράς νομισμάτων

Καθώς η έλλειψη νομισμάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα, τώρα οι τράπεζες προσπαθούν να συγκεντρώσουν κέρματα δίνοντας κίνητρο στους πολίτες.

Όπως αναφέρει το CNN, η Community State Bank στο Ουισκόνσιν ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς νομισμάτων. Το πρόγραμμα θα πληρώσει στους ανθρώπους αμοιβή 5% για την αλλαγή τους.

Με άλλα λόγια, εάν κάποιος φέρει 100 $ σε κέρματα, η τράπεζα θα του δώσει 105 $ σε μετρητά. Αυτό το μπόνους 5% είναι υψηλότερο από τα επιτόκια που προσφέρουν οι περισσότεροι λογαριασμοί ταμιευτηρίου.

Το Coin Buyback Program είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε – κι όχι μόνο σε πελάτες της State Bank.

Το μέγιστο μπόνους που μπορεί να εισπράξει ένας πελάτης είναι 500$ με την προϋπόθεση να φέρει «ψιλά» συνολικής αξίας $10.000 δολαρίων.

Όλα τα κέρματα που εισέρχονται μέσω του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την έλλειψη κερμάτων – φυσικά «με το αζημίωτο».

Όπως είπε η Κέιτι Στολπ, στέλεχος της Community State Bank, «Σίγουρα αντιμετωπίζουμε τρελές εποχές. Στόχος μας από αυτό το πρόγραμμα είναι να παρέχουμε στους τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τα χρήματα και τα εργαλεία που χρειάζονται για τη διαχείριση της επιχείρησής τους. Πολλά άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρεώνουν έως και 10% της αξίας για την καταμέτρηση κερμάτων. Δεν καταργούμε απλώς αυτήν την χρέωση, αλλά αντίθετα ανταμοίβουμε τα μέλη της κοινότητας για να μας φέρουν τα νομίσματά τους.»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ