2020-07-31 00:01:13
Φωτογραφία για Στη Μύκονο συγχρωτίζονται ακόμη και στα κλειστά μπαρ
Το αδιαχώρητο σε κλαμπ όπου εμφανιζόταν ο διάσημος Dj Black Coffee. Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και μάλιστα σε κλειστό χώρο, γεγονός που ενέχει ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς της νόσου.Η κατάσταση στο κυκλαδίτικο νησί σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό χαρακτηρίζεται λίαν επιεικώς ανεξέλεγκτη. Τα μέτρα χαλάρωσαν σε υπερβολικό βαθμό με αποτέλεσμα οι τουρίστες να συγχρωτίζονται σε ανοιχτούς αλλά και σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα η διεξαγωγή εκδηλώσεων με καλεσμένους κορυφαίους Djs από το εξωτερικό σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ προκαλούν φαινόμενα συνωστισμού που είναι αδύνατον να περιοριστούν, όση προσπάθεια κι αν καταβάλουν οι διοργανωτές.

Αυτό ακριβώς συνέβη και το βράδυ της Δευτέρας, 27 Ιουλίου σε κλειστό κλαμπ στη Χώρα της Μυκόνου. Καλεσμένος ήταν ένας από τους πιο διάσημους Djs, ο Black Coffee και όπως ήταν αναμενόμενο συνέβη το αδιαχώρητο. Οι πελάτες διασκέδαζαν ο ένας πάνω στον άλλον, φώναζαν και τραγουδούσαν αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκληθούν σε περίπτωση που ανάμεσα τους βρισκόταν κάποιος ασυμπτωτικός φορέας της νόσου.


Η ικανότητα του κορωνοϊού να μεταδίδεται από φαινομενικά υγιείς ασθενείς, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο τον έλεγχο της εξάπλωσης είναι που τρομάζει τους λοιμωξιολόγους. Πρόκειται για μια δυνητικώς θανατηφόρα ασθένεια, με το 40% των ασθενών να μην γνωρίζουν καν ότι είναι φορείς, λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό και οι εικόνες που παρακολουθείτε από την συγκεκριμένη εκδήλωση κρίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ένας ασυμπτωτικός φορέας θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε εκατοντάδες άλλους, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτόματα ακόμη κι ένα τοπικό lockdown, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην ύφεση την τουριστική αγορά. Αυτό δε λένε να καταλάβουν ορισμένοι καταστηματάρχες που θυσιάζουν την προστασία της δημόσιας υγείας στο βωμό του κέρδους και της αύξησης των τζίρων τους.

Και δεν είναι μόνο η Μύκονος που προβληματίζει τις κυβερνητικές Αρχές και τους γιατρούς. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία τα μέτρα έχουν χαλαρώσει σε τέτοιο βαθμό όπου η μετάδοση της νόσου ευνοείται όσο ποτέ άλλοτε θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ