2020-08-01 20:48:36
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Προβλήματα στην καρδιά εμφανίζουν ασθενείς που έχουν αναρρώσει
Η πλειοψηφία των ασθενών που έχει αναρρώσει από τον νέο κορωνοϊό εμφανίζει βλάβες στον καρδιακό μυ δίνοντας την εικόνα ότι έχει υποστεί καρδιακή προσβολή.Έρευνα Γερμανών επιστημόνων δείχνει ότι το 78% των ασθενών που ανάρρωσαν από τον νέο κορωνοϊό εμφάνισαν δομικές αλλαγές στην καρδιά τους σαν να είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.

Εάν κρίνουμε από το αποτύπωμα που αφήνει στον ανθρώπινο οργανισμό η νόσος Covid-19 και πιο συγκεκριμένα στους μύες της καρδιάς, τότε συμπεραίνουμε ότι o ιός βλάπτει σχεδόν όσο η καρδιακή προσβολή, προειδοποιούν Γερμανοί επιστήμονες.

H ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανκφούρτης διενήργησε την έρευνα σε δείγμα 100 ατόμων.

Πενήντα από τους συμμετέχοντες ήταν υγιείς προτού νοσήσουν από τον νέο κορωνοϊό. Οι υπόλοιποι είχα αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι περισσότερες ασθενείς που νόσησαν και είτε ανάρρωσαν είτε απεβίωσαν από τον νέο κορωνοϊό παρουσίασαν τις ίδιες βλάβες στην καρδιά με αυτές που είχαν όσων είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή.


Οι μελέτες έδειξαν ότι πάνω από το 75% των ασθενών που ανάρρωσαν είχαν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στο αίμα τους γεγονός που συνήθως υποδηλώνουν ότι κάποιος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Σε πάνω από το 60% των ασθενών που απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου Covid-19, εντοπίστηκε ιιικό φορτίο στον καρδιακό μυ. Αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ότι ο νέος κορωνοϊός μολύνει άμεσα τους καρδιακούς μύες.

Πλέον καθίσταται σαφές ότι ο ιός που πλήττει το αναπνευστικό επιτίθεται επίσης στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και σε πολλά άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών και του εγκεφάλου.

Ωστόσο, οι νέες μελέτες ρίχνουν φως στις ανησυχητικές βλάβες που μπορεί να υποστεί η καρδιά των ασθενών με Covid-19.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ