2020-08-05 00:39:19
Φωτογραφία για Σαν τις κατσαρίδες….
 Άλλοι βάζουν και βγάζουν τις μάσκες, άλλοι κατηγορούν τα μπιτσόμπαρα και τις συναυλίες, άλλοι την πέφτουν στην εκκλησία που μαζεύει γέρους και άλλοι στους τουρίστες. Σαν τις πανικόβλητες κατσαρίδες μετά το ψέκασμα…..

 Θα βγει το εμβόλιο, δεν θα βγει το εμβόλιο, υποδεκάμετρα για την απόσταση μετάδοσης, καραντίνες και τοπικά λοκντάουν. Ό,τι και να κάνουν, η αγωνία της θνητότητας θα είναι εδώ. 

 Είναι αυτή η αγωνία που προσπάθησαν εντέχνως μετά τον Β΄ πόλεμο να απωθήσουν οι Ευρωπαίοι. Μία απώθηση που σε συνδυασμό με την ιστορική λήθη- πως να θυμάσαι συνέχεια το Άουσβιτς και την Χιροσίμα- δημιούργησε την κουλτούρα της εποχής μας. Δεν υπάρχει ο θάνατος, δεν υπάρχει η καταστροφή, δεν υπάρχει η Ιστορία, δεν υπάρχει Θεός. Όλοι αυτοί που κρέμονται από τα αντιφατικά χείλη των επιστημόνων- μοντέλων της καθημερινότητας, είμαι σίγουρος, δεν βρίσκουν 2 λεπτά να προσευχηθούν για αυτούς που νοιάζονται.


 Τι αξίζει να αναφέρεις για τις μικρές και μεγάλες επιδημίες του παρελθόντος; Προτιμούν να πεθαίνουν σωρηδόν από την πρέζα και τα τροχαία, παρά από τον κορωνοϊό. Αν μάλιστα τους πεις και τίποτα, θα σε ελέγξουν επιστρατεύοντας ανθρωπιστικά και ψευδο- ηθικά επιχειρήματα (κρυμμένου εγωισμού και ναρκισσισμού). Δεν μπορούν ούτε καν να βιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους αποτυχία. Οι ίδιοι που πανηγύριζαν επί δεκαετίες την πτώση των ανατολικών καθεστώτων και το Ευρώ του Σημίτη, θυσιάζοντας τις ελάχιστες παραγωγικές μονάδες, βλέπουν τώρα πόσο επισφαλής είναι η περιβόητη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, ο τουρισμός. Παθαίνουν μάλιστα υπαρξιακή και λογική σκοτοδίνη, διότι με την υστερία των καναλιών που πάλι οι ίδιοι καταναλώνουν, ρίχνουν και την ταφόπλακα στη βαριά τους βιομηχανία.

Τελικά, μάλλον οι κατσαρίδες είναι πιο έξυπνες…..

manolisgvardis
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ