2020-08-13 16:48:35
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει όταν το όνομα μιας μπύρας σημαίνει «ηβικό τρίχωμα»;
Η μπύρα Huruhuru αναγκάστηκε να αλλάξει ταυτότητα!

Σε μεγαλοπρεπέστατη γκάφα εξελίχθηκε η επιλογή της καναδικής ζυθοποιίας Hell's Basement (που σημαίνει «Το Υπόγειο της Κόλασης») να βαφτίσει μία από τις pale ale μπύρες της με το όνομα «Huruhuru».

Στοχεύοντας στις μαζικές εξαγωγές για την αγορά της Νέας Ζηλανδίας, οι Καναδοί ζυθοποιοί θέλησαν να κάνουν το προϊόν τους να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο οικείο στους ντόπιους. Εξού και αναζήτησαν ένα ουσιαστικό που να αποπνέει την αίσθηση του αβαρούς, του απολύτως ελαφρού.

Οι υπεύθυνοι της Hell's Basement ανακοίνωσαν με υπερηφάνεια ότι η μπύρα τους θα λέγεται «Huruhuru», μια λέξη η οποία στη διάλεκτο των Μαορί σημαίνει «φτερό», «ελαφρύ σαν πούπουλο» κ.λπ. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, ο τηλεπαρουσιαστής Te Hamua Nikora, ο οποίος ανήκει στη φυλή των Μαορί και, βεβαίως, γνωρίζει τη γλώσσα, ενημέρωσε τη Hell's Basement και μαζί την υφήλιο μέσω Facebook ότι «Huruhuru» σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό.


Ασχέτως εάν στη θεωρία η λέξη αναφέρεται στο φτερό, στην σημερινή καθομιλουμένη των Μαορί χρησιμοποιείται για να δηλώσει το τρίχωμα του εφηβαίου. Απευθυνόμενος στη Hell's Basement, ο Nikora έγραψε ότι το χειρότερο με την επιπόλαιη επιλογή της συγκεκριμένης ονομασίας δεν είναι το εσφαλμένο νόημα. «Δεν είναι λάθος. Είναι ηλίθιο» ήταν η ακριβής έκφραση που χρησιμοποίησε ο Νεοζηλανδός «κράζοντας» τους Καναδούς ζυθοποιούς.

Εκ μέρους της Hell's Basement, εις εκ των ιδρυτών, ο Mike Patriquin ζήτησε συγγνώμη από οποιονδήποτε εθίγη εξαιτίας της αβελτηρίας. Και παραδέχτηκε ότι «δεν λάβαμε υπόψη μας τη σημασία της λέξης huruhuru στην καθομιλουμένη για το τριχωτό του εφηβαίου. Θα έπρεπε να έχουμε συμβουλευτεί έναν εκπρόσωπο των Μαορί, αντί να ανατρέξουμε μόνο σε διαδικτυακά λεξικά».

Ύστερα από δύο χρόνια κυκλοφορίας στη Νέα Ζηλανδία, η μπύρα Huruhuru αναγκάστηκε να αλλάξει ταυτότητα. Παρόλ' αυτά, η καζούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν απετράπη, με σχόλια του τύπου «ωχ, βρήκα μια τρίχα στη Huruhuru μου», «στην υγειά της ηβικής χώρας» κ.ο.κ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ