2020-08-13 17:08:06
Φωτογραφία για Μοχάμεντ Ελ-Εριάν: Τι συμβαίνει με τον χρυσό
Γιατί ο χρυσός εξελίσσεται σε ένα «must-have» περιουσιακό στοιχείο γεγονός που οδηγεί το ράλι και την εκτίναξη της τιμής σε υπερβολικά επίπεδα

Μέχρι πρόσφατα, η ραγδαία άνοδος της τιμής του χρυσού είχε να κάνει περισσότερο με ευκαιριακές συναλλαγές παρά με κάποια μεγαλύτερη επενδυτική ιδέα. Τώρα, το μέταλλο φαίνεται να προσφέρει κάτι σε όλους αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στους FT ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επισημαίνει ότι για να κατανοήσει κανείς γιατί τόσοι πολλοί επενδυτές αγοράζουν χρυσό ως μακροπρόθεσμη επιλογή, αρκεί μόνο να δει τις πραγματικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μετά την προσαρμογή τους με βάση τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές που επιλέγουν το χρυσό απαρνούνται λιγότερο εισόδημα από ό,τι θα έκαναν αν οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν υψηλότερες. Επίσης, αντισταθμίζουν τη δραματική μείωση που θα είχε η αξία αυτών των ομολόγων, εάν οι κεντρικές τράπεζες σταματούσαν να προσπαθούν να διατηρήσουν τα επιτόκια χαμηλά.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο χρυσός θα προστατεύσει τους επενδυτές από τυχόν περαιτέρω υποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου αναφέρει ο Ελ Εριάν ενώ άλλοι τον θέλουν για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και μιας κατάρρευσης στις χρηματιστηριακές αγορές. Αυτοί είναι οι λόγοι που ο χρυσός εξελίσσεται σε ένα «must-have» περιουσιακό στοιχείο γεγονός που οδηγεί το ράλι ακι την εκτίναξη της τιμής σε κάπως υπερβολικά επίπεδα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ