2020-08-22 21:29:56
Φωτογραφία για Σπάνιο μανιτάρι γίγας ανακαλύφθηκε στο Άργος Ορεστικό
Ξεπερνά τα 8 κιλά το βάρος του μανιταριού - Η ονομασία για την συγκεκριμένη ποικιλία είναι «Πόπορδο», σύμφωνα με τον άνθρωπο που το ανακάλυψε

Εξαιρετικά σπάνιο μανιτάρι - γίγαντα, που το βάρος του ξεπερνά τα 8 κιλά, εντόπισε κάτοικος του Άργους Ορεστικού, σε δασική έκταση της κοινότητας Ζώνης Βοΐου.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Λάλος, ο οποίος κατάγεται από την Ζώνη Βοϊού, και διαμένει στο Άργος Ορεστικό, είχε μεταβεί για λίγες μέρες στο χωριό, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου. Σε εξόρμηση του στο δάσος της περιοχής εντόπισε και συνέλλεξε ένα αντυπωσιακό μανιτάρι με γιγαντιαίες διαστάσεις, καθώς το βάρος του ξεπερνά τα 8 κιλά. Για την ακρίβεια το βάρους του ανέρχεται σε 8 κιλά και 150 γραμμάρια.

Στην περιοχή ευδοκιμούν δεκάδες είδη μανιταριών, αλλά το συγκεκριμένο, κυρίως λόγω του μεγέθους του, αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Μάλιστα, ο Μιχάλης Λάλος μετέφερε το εν λόγω εντυπωσιακό μανιτάρι στην πλατεία του χωριού, όπου έγινε αντικείμενο θαυμασμού από τους κατοίκους και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της κοινότητας.

Σε επικοινωνία που είχε ο ditikostipos με τον κ. Λάλο, ανέφερε πως στα 60 χρόνια του, δεν έχει τύχει ποτέ να εντοπιστεί τέτοιο μανιτάρι, ενώ όπως είπε, η ονομασία για την συγκεκριμένη ποικιλία στην περιοχή είναι «Πόπορδο», αλλά στην επιστημονική βιβλιογραφία έχει άλλο όνομα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ