2020-08-27 06:38:46
Φωτογραφία για Γερμανία: Σχέδιο κατάργησης των δωρεάν τεστ σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν - Αντιδρούν οι επιδημιολόγοι
Ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Λειψίας, Μάρκους Σολτς επικρίνει το σχέδιο κατάργησης των δωρεάν δοκιμαστικών τεστ για τον κορωνοϊό για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

«Η αντίστοιχη πρόταση του χριστιανοδημοκράτη (CDU) υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος αντίθετα θέλει να μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες όσοι επιστρέφουν από διακοπές, δεν είναι η ενδεδειγμένη ενόψει του αυξανόμενου αριθμού των λοιμώξεων», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του στον ελβετικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Watson.

«Το γεγονός ότι αυτή η πρόταση συζητείται, δεν μπορώ να το κατανοήσω από επιδημιολογικής άποψης: «Υποθέτω ότι αυτό γίνεται λόγω του (μεγάλου) αριθμού δοκιμαστικών τεστ ο οποίος θα απαιτηθεί. Σε ό,τι αφορά την ουσία της πρότασης, αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», πρόσθεσε ο επιδημιολόγος.

«Έχει αποδειχθεί ότι όσοι επιστρέφουν από ταξίδι αποτελούν συλλογικό κίνδυνο. Τα συλλογικά προστατευτικά μέτρα οδήγησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν στον επιτυχή περιορισμό του κορωνoϊού, αφού σε ορισμένες περιοχές δεν υπήρχαν κρούσματα για εβδομάδες. Ωστόσο, μεταξύ των ταξιδιωτών οι οποίοι επιστρέφουν καταγράφονται νέα κρούσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε τοπικές εξάρσεις», τόνισε ο Σολτς.


«Προκειμένου να διατηρηθεί η χαλάρωση των μέτρων, είναι σημαντικό να σταματήσει αυτή η καταγραφή (νέων κρουσμάτων) όσο το δυνατόν περισσότερο - ακριβώς κάνοντας χρήση των δοκιμαστικών τεστ σε αυτήν την ομάδα συλλογικού κινδύνου. Κατά τη γνώμη μου, ο αυξανόμενος αριθμός των μολύνσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν», όπως είπε στη συνέχεια..

«Τα προληπτικά δοκιμαστικά τεστ σε τέτοιες ομάδες κινδύνου είναι απαραίτητα για την απομόνωση των ατόμων με πρώιμο στάδιο της μόλυνσης. Περίπου το 98% όσων επιστρέφουν θα πρέπει να τεθεί άσκοπα σε καραντίνα εάν εφαρμοστεί η πρόταση Σπαν, διότι αυτό θα θεωρηθεί απαραίτητο. Εάν όμως δεν κάνουμε απολύτως τίποτε, τότε θα πρέπει να αναμένουμε νέα κρούσματα και νέα συλλογικά μέτρα», κατέληξε ο Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ - Watson
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ