2020-09-03 00:40:22
Φωτογραφία για Γαργαλιάνος στο MEGA για «φρένο» στα μοριακά τεστ: Γι’ αυτό πάντα μιλάμε για στοχευμένους ελέγχους
Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησε στο MEGA για το φρένο στα μαζικά τεστ κοροναϊού που έβαλε το Κέντρο Αιμοδοσίας αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας

in.gr

Ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησε στο MEGA για το φρένο στα μαζικά τεστ κοροναϊού που έβαλε το Κέντρο Αιμοδοσίας αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Φρένο στα δημόσια νοσοκομεία έβαλε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ζητώντας τους να μην στέλνουν άλλα τεστ για έλεγχο και δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης μοριακού ελέγχου του Covid-19.

Την εξέλιξη αυτή σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας λοιμώξεων, τονίζοντας ότι «γι’ αυτό πάντα μιλάμε για στοχευμένα τεστ. Αυτό το πρόβλημα, έγινε γιατί έπρεπε να γίνουν τεστ σε υγειονομικούς, καταλαβαίνετε πως απότομα έγινε ελλείψει πολλών τεστ.


Αυτό επίσης μας λέει ότι μπορεί κάποια στιγμή να μην έχουμε άπειρα αντιδραστήρια παγκοσμίως, γι αυτό πρέπει να έχουμε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο με τον οποίο να κάνουμε τα τεστ».

«Ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός γι αυτό εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένα τεστ από εκεί και πέρα τα logistics παίρνουν τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας τόνισε: «Το καλό είναι ότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση, αυτό δείχνει ότι είμαστε σε μια σταθερότητα. Περιμένουμε όμως και την επιστροφή ενός ακόμα ποσοστού της τάξης του 10-15% , αν η εικόνα μείνει εδώ που είμαστε είναι διαχειρίσιμη σε μεγάλο βαθμό. Από εκεί και πέρα φοβόμαστε το φθινόπωρο και τον χειμώνα».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ