2020-09-04 16:03:12
Φωτογραφία για Μία αυθεντική σκηνή από την Αυτοκρατορία
 Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθεί μία αυθεντική σκηνή από την Αυτοκρατορία· Σταυροφόροι και Οθωμανοί φρόντισαν να εξαφανίσουν ότι θύμιζε εμφανώς τη Βασιλεία των Ρωμαίων. Η σκηνή που απεικονίζεται στις μπρούτζινες θύρες του Αγ. Πέτρου στη Ρώμη είναι από αυτές.

 Κατασκευάστηκαν το 1445 από τον Antonio Averulino - ο οποίος πήρε το Αναγεννησιακό και Ελληνοπρεπές «Φιλαρέτης».

 Ανάμεσα σε άλλες σκηνές είναι αυτή της αναχώρησης του Ιωάννη Παλαιολόγου για την Βενετία το 1437 από την Κωνσταντινούπολη. Στις 25 Νοεμβρίου ο Αυτοκράτορας, που απεικονίζεται επακριβώς στην άκρη δεξιά, αναχώρησε σε μία γαλέρα για τη Σύνοδο της Φερράρας. Πίσω του βρίσκεται ο Πατριάρχης Ιωσήφ και ακολουθεί ο αδελφός του Δημήτριος· όλοι με τα αυθεντικά άμφια, καπέλα και τουρμπάνια των επισήμων της Αυτοκρατορίας, όπως και στην αριστερή πλευρά.

 Στην γαλέρα της εποχής, στο κέντρο, φορτώθηκαν 400 άτομα με τον Αυτοκράτορα και άλλοι 300 σε δύο άλλα πλοία. Το ταξείδι το χειμώνα ήταν τόσο δυσάρεστο όσο και επικίνδυνο, άλλα ο κλοιός των Οθωμανών έσφιγγε. Ακόμα και για τον Αυτοκράτορα στο βασίλικό κουβούκλιο, στολισμένο με τον Δικέφαλο Αετό των Παλαιολόγων όπως και το φλάμπουρο.

Ελληνική Ιστορία
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ