2020-09-06 13:30:48
Φωτογραφία για Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία κατηγορεί τη Γερμανία ότι καθυστερεί την έρευνα
«Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας», λέει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι καθυστερεί την έρευνα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το Βερολίνο καθυστερεί τη διαδικασία της έρευνας την οποία ζητεί. Αυτό γίνεται σκοπίμως;», διερωτήθηκε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφού η Γερμανία απείλησε τη Ρωσία με κυρώσεις, αν δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες για την υπόθεση.

Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε: «Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας».


Μάλιστα, ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι «υπάρχουν πολλές ενδείξεις» για την εμπλοκή της Μόσχας στη δηλητηριάση του Ναβάλνι.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε σήμερα ότι αν η γερμανική κυβέρνηση «κάνει ειλικρινείς δηλώσεις», τότε το Βερολίνο θα πρέπει να απαντήσει αμέσως στο αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας για ανταλλαγή πληροφοριών για την υπόθεση Ναβάλνι, το οποίο απεστάλη στις γερμανικές αρχές στις 27 Αυγούστου.

Πάντως η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι «προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Γερμανία παίζει διπλό παιχνίδι».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ