2020-09-09 23:23:49
Φωτογραφία για Γαλλία: Ρομπότ υπενθυμίζει σε πελάτες και επισκέπτες να φορούν την μάσκα τους
Ο «Πέπερ» εργάζεται σε καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους και έχει τη δυνατότητα να σκανάρει όσους δεν φορούν την μάσκα τουςΜηχανικοί κατασκεύασαν ένα ρομπότ που μπορεί να εξακριβώνει αν κάποιος φοράει τη μάσκα του για να προστατευθεί από την Covid-19 και, αν δεν το κάνει, του υπενθυμίζει ευγενικά να την χρησιμοποιήσει.

Το ρομπότ αυτό, ύψους 120 εκατοστών, είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Pepper που έχει «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά και ήδη «εργάζεται» σε ορισμένες χώρες, υποδεχόμενο τους επισκέπτες σε καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους και αλλού.

Η κάμερα του Pepper σκανάρει τους ανθρώπους που το πλησιάζουν και, αν διαπιστώσει ότι το κάτω μέρος του προσώπου τους είναι ακάλυπτο, ακούγεται η φράση: «Πρέπει πάντα να φοράτε σωστά τη μάσκα σας». Αν παρατηρήσει ότι ο επισκέπτης συμμορφώνεται με την υπόδειξη, το ρομπότ εκφράζει την ικανοποίησή του: «Σας ευχαριστώ που φορέσατε τη μάσκα σας».


Ο στόχος δεν είναι να αστυνομεύει το ρομπότ αν ο κόσμος φοράει ή όχι τη μάσκα αλλά να υπενθυμίζει, πάντα με ευγένεια, ότι πρέπει να το κάνει, είπε ο Τζόναθαν Μποϊρία, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων για την Ευρώπη της SoftBank Robotics, της εταιρείας που κατασκευάζει τον Pepper.

«Τα καταστήματα αναγκάζονται να βάζουν ανθρώπους στην είσοδό τους, πολλούς υπαλλήλους, για να διασφαλίζουν ότι όλοι θα φορούν τη μάσκα τους και κάποιες φορές αυτό προκαλεί πολύ άγχος. Με το ρομπότ κάποιοι από αυτούς μπορούν να επικεντρωθούν στα κανονικά καθήκοντά τους», εξήγησε.

«Άνθρωποι είμαστε. Κάποιες φορές βγάζω τη μάσκα μου όταν αποβιβάζομαι από το λεωφορείο και ξεχνάω να την ξαναφορέσω όταν φτάνω στο γραφείο. Το ρομπότ είναι μια υπενθύμιση. Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη ή να ξεχνάμε», κατέληξε ο Μποϊρία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ