2020-09-16 19:10:41
Φωτογραφία για TUI Cruises: Ξεκίνησε η πρώτη κρουαζιέρα στην Ελλάδα και η Βίκυ Λέανδρος
Μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση των ταξιδιών της από τα γερμανικά λιμάνια, με ικανοποιημένους επιβάτες και χωρίς προβλήματα, η TUI ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας και στην Ελλάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου. Τα επταήμερα ταξίδια του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, για επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες, ξεκινούν από το Ηράκλειο της Κρήτης και περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας, με ημερήσιες εκδρομές στις περιοχές αυτές.

Στο πρώτο ταξίδι συμμετέχουν 700 επιβάτες, μεταξύ των οποίων η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, η οποία με συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει ζωντανή συναυλία πάνω στο πλοίο.

Η ασφάλεια των επιβατών, του προσωπικού, αλλά και του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της TUI Cruises: «Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίσαμε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους φορείς της Ελλάδας που κατέστησαν κάτι τέτοιο δυνατό», δήλωσε η Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της TUI Cruises.

Επάνοδος στην κανονικότητα

Για τη σταδιακή επάνοδο των δρομολογίων κρουαζιέρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUI Cruises σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου κατάρτισε, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (π.χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού), καθώς και κατά τη διάρκεια του check-in (π.χ. υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in, σταδιακά check-in), αλλά και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται.

Για την τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλονται στη στεριά, η πληρότητα του πλοίου περιορίζεται αρχικά στο 60% και διατίθενται μόνο καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες. Οι υφιστάμενοι, αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν με επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης.

“Η TUI Cruises είναι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής δικό του νοσοκομειακό χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προστασίας βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch-Institut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πριν από το ταξίδι: Υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης COVID-19 για όλους τους επιβάτες

Στο πλαίσιο των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η TUI εισήγαγε την υποχρέωση υποβολής σε τεστ, με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιέρων μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

Πριν από το ταξίδι: Τα αυστηρότερα υγειονομικά πρότυπα και μέτρα ασφάλειας κατά την άφιξη και την αναχώρηση, καθώς και κατά τις χερσαίες εξορμήσεις στην Ελλάδα.

Οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα διατίθενται μόνο ως πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει την άφιξη και αναχώρηση με ναυλωμένα από την εταιρεία αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το Mein Schiff 6. Συνεπώς, η TUI Cruises μπορεί να διασφαλίσει ότι τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται όχι μόνο πάνω στο πλοίο αλλά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο διενεργούνται για την ώρα και οι χερσαίες εξορμήσεις των επιβατών στον Πειραιά, την Κρήτη και την Κέρκυρα, οι οποίες οργανώνονται αποκλειστικά από την TUI Cruises. Σε συνεργασία με τοπικούς διοργανωτές εκδρομών, η εταιρεία έχει καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές υποδείξεις. Από το πρόγραμμα αυτό επωφελείται η τοπική τουριστική δραστηριότητα, από τα τουριστικά γραφεία μέχρι τις τοπικές επιχειρήσεις λεωφορείων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ