2020-09-17 08:33:45
Φωτογραφία για NVIDIA μειώνει το SLI και αφαιρεί το VirtualLink interface
Η είδηση ήρθε από τα έμπειρα μάτια των enthusiasts που ανακάλυψαν ότι η NVIDIA διαθέτει το NVLink interface μόνο στην κορυφαία RTX 3090 και όχι στην RTX 3080 ούτε στην μικρότερη RTX 3070 και οι λόγοι είναι για άλλη μια φορά γνωστοί. Το NVLink εισήχθη για πρώτη φορά μερικές γενιές πίσω, ως ένα αποκλειστικό feature των Volta GPUs με παραδείγματα στην RTX 20 σειρά, που ήταν η πρώτη gaming γενιά με το εν λόγω στοιχείο.

 Το σημαντικότερο πλεονέκτημα ήταν το υψηλό bandwidth και η χρήση του σε κρίσιμες εφαρμογές όπως machine learning ήταν νούμερο ένα στόχος δεκάδων επαγγελματιών. Ωστόσο στο gaming, η μικρή αύξηση που προσέφερε στις επιδόσεις, μαζί με το υψηλό κόστος απόκτησης ενός NVLink bridge που ανέρχεται ακόμη και σήμερα στα 79 δολάρια, έστρεψε μακριά αρκετούς gamers από τις συστοιχίες πολλαπλών GPUs, τα γνωστά SLI setups, αφήνοντας την NVIDIA με μια δύσκολη επιλογή για φέτος. Το NVLink Interface θα παραμείνει στην μεγάλη και ακριβότερη κάρτα γραφικών για φέτος όμως και πάλι λίγοι είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των 3000 περίπου δολαρίων για δύο τέτοιες κάρτες σε multi GPU διάταξη 


 Από την άλλη η εμπορική αποτυχία του VirtualLink, του προτύπου που επέτρεπε τη σύνδεση του Valve Index με ένα και μόνο καλώδιο USB Type-C στο PC, έκανε την NVIDIA να το αφαιρέσει εντελώς από τη νέα γενιά των καρτών γραφικών της. Μεγάλος λόγος για την αποτυχία είναι η μικρή αποδοχή από τους gamers, αφού το συνολικό κόστος για την απόκτηση του συμβατού headset και μιας ικανής κάρτας γραφικών για ικανοποιητικές επιδόσεις ξεπερνούσε κάθε λογικό όριο. Εκτός αυτού, η ενσωμάτωση στις κάρτες γραφικών προϋπόθετε την σχεδίαση ενός επιπλέον κυκλώματος με TDP 27W, όπως και redrivers για το σήμα οθόνης, που σίγουρα λειτουργούσε αρνητικά στο τελικό κόστος του προϊόντος. Πηγές μεταδίδουν πως ακόμη και το official website του προτύπου δεν υπάρχει πια, ενώ το URL αναδρομολογεί στη σελίδα της Wikipedia σχετικά με το πρότυπο, το οποίο δείχνει να μην υποστηρίζεται πλέον.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ