2020-09-18 02:28:49
Φωτογραφία για Clawback: Πέντε Ενώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να πράξει αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση
Την υλοποίηση των υποσχέσεων που έδινε ως αντιπολίτευση πριν από 1,5 χρόνο περίπου ζητούν από την Κυβέρνηση πέντε ενώσεις επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας.

Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET

Συγκεκριμένα, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ), η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ), o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ) , η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και η Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) κοινοποίησαν "κοινή" επιστολή προς τους: Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη, Υπουργό Υγείας, κ. Βασ. Κικίλια, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Βασ. Κοντοζαμάνη, Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Βασ. Πλαγιανάκο και Αντιπρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Θ. Καρποδίνη , με αίτημα την άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς πριν την κατάρρευση τους.


Οπως αναφέρει η επιστολή:

"Προ ενάμιση περίπου έτους, προς το τέλος της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας, όλος ο εργαστηριακός και κλινικοεργαστηριακός κλάδος ξεκίνησε κινητοποιήσεις με μοναδικό αίτημα την κατάργηση του claw back.

Εσείς τότε σαν αντιπολίτευση, συμπαρασταθήκατε στο αίτημα μας και υποσχεθήκατε λύση του προβλήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα μόλις αναλαμβάνατε, πλην όμως αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ύστερα μάλιστα από το τελευταίο claw back του 2019 της τάξης του 25 - 35%, τα εργαστήρια μας (μικρά και μεγάλα), συνεπικουρούσης και της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού, έχουν μπει πλέον σε τροχιά κατάρρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό καταλήγει η επιστολή: ζητούμε συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς (Οικονομικών κι Υγείας) και φορείς με μοναδικό θέμα το claw back και τον τρόπο που θα επιβιώσουν τα εργαστήρια και οι κλινκοεργαστηριακοί ιατροί προς όφελος της δημόσιας υγείας, εν μέσω της πανδημίας, πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ