2020-09-23 23:38:29
Φωτογραφία για Γερμανία: Συστηματικοί έλεγχοι για τη μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς
Οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία θα πρέπει να υπολογίζουν ότι στο εξής οι έλεγχοι θα είναι συστηματικότεροι και ότι θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, αν

δεν φορούν τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Από τον Οκτώβριο θα πραγματοποιούνται συστηματικότεροι έλεγχοι σε τοπικό, περιφερειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές ανά τακτά διαστήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Γερμανίας.

Αντιπρόσωποι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των κυβερνήσεων των κρατιδίων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και των συνδικάτων συμφώνησαν σήμερα στο Βερολίνο στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στην επιβολή των αντίστοιχων προστίμων.

Με την κοινή τους απόφαση θέλουν να στείλουν μήνυμα της κοινής βούλησής τους να τηρείται ο κανόνας για τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, δεδομένου ότι τήρησή του έχει συμβάλλει στον περιορισμό της διάδοσης της Covid-19. Οι συστηματικότεροι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανάλογα με την νομοθεσία των κρατιδίων σε όλα τα ΜΜΜ, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο μετρό, στις στάσεις μετρό, τραμ και λεωφορείων. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται το πρόστιμο 50 ευρώ.

Πηγή: Deutschlandfunk, Weser-Kurier
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ