2020-10-02 16:13:28
Φωτογραφία για Πώς η Τουρκία ξεγελά με τον αριθμό νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού
Στην αποκάλυψη ότι δεν ανακοινώνει τον πραγματικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, προχώρησε η Τουρκία, μία αποκάλυψη που είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη γείτονα και όχι μόνο.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ανέφερε τα κρούσματα στα τέλη Ιουλίου. Στον ημερήσιο πίνακα των δεδομένων, αντικατέστησε τις λέξεις «ο σημερινός αριθμός περιπτώσεων» σε «ο σημερινός αριθμός ασθενών».

Σε δηλώσεις του που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα, επισήμανε ότι ο όρος «ασθενείς» αναφέρεται σε όσους βγήκαν θετικοί στα τεστ και εμφάνισαν συμπτώματα. Άτομα που βγήκαν θετικά στα τεστ αλλά ήταν ασυμπτωματικά δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες, όπως αποκάλυψε. «Δεν λογίζεται κάθε περίπτωση ως ασθενής», είπε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη το βράδυ. «Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είναι θετικοί αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία».


Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ορίζουν ως επιβεβαιωμένη περίπτωση ένα «άτομο με εργαστηριακή επιβεβαίωση της μόλυνσης του Covid-19, ανεξάρτητα από κλινικά σημεία και συμπτώματα».

Επειδή οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων δεν δημοσιεύονταν ο κόσμος ένιωθε πιο άνετα, δήλωσε ο Σινάν Αντγιαμάν, πρώην επικεφαλής της τουρκικής ιατρικής ένωσης.

Ο Κόκα απέρριψε τον ισχυρισμό ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων είναι σχεδόν 20 φορές υψηλότερος από αυτόν που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση με τους νέους ασθενείς στους 1.391, ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει το συνολικό αριθμό των ασθενών.

Από τη μεριά τους οι Τούρκοι γιατροί έχουν εξοργισθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Μαζί με πολλούς πολιτικούς της αντιπολίτευσης, προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η Άγκυρα δεν αναφέρει τα πραγματικά κρούσματα, σε μια προσπάθεια προστασίας της τουριστικής βιομηχανίας και αποφυγής περαιτέρω ζημιών στην οικονομία.

Πέρυσι, περίπου 52 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 34,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τη χώρα τους πρώτους 8 μήνες του τρέχοντος έτους, κυρίως από τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, με 2,2 εκατομμύρια να φτάνουν τον Αύγουστο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ