2020-10-06 13:31:20
Φωτογραφία για Ναρκωτικά: Φωτογραφίες-σοκ από το «μαύρο τετράγωνο» της Αθήνας
Ιστορικές γειτονιές έχουν παραδοθεί στην εγκληματικότητα και στην πορνεία, ενώ ο συνδυασμός κορωνοϊού και ναρκωτικών αποτελεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την δημόσια υγεία Στο ίδιο έργο θεατές, ενός χρόνιου άλυτου, όπως αποδεικνύεται προβλήματος, έρχονται να αναδείξουν, για πολλοστή φορά, φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας, .

Άγιος Παύλος, πλατεία Βάθη, πλατεία Καραϊσκάκη και Σταθμός Λαρίσης είναι το «μαύρο τετράγωνο» της Αθήνας και στέκι χρηστών και εμπόρων. Όπως αναφέρει στο κείμενο που συνοδεύουν τις φωτογραφίες ο κ. Αποστολοπουλος, επισημαίνει ότι ο συνδυασμός κορωνοϊού και ναρκωτικών αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επικίνδυνο κοκτέιλ για την δημόσια υγεία, αλλά και για την υγεία των χρηστών. Παράλληλα, επισημαίνει οτι καμία κυβέρνηση δεν έχει δράσει ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα στο κείμενό του αναφέρει: «Ιστορικές γειτονιές, "πύλες εισόδου" της πόλης μας και παραδομένες στο εμπόριο ναρκωτικών, στην εγκληματικότητα και στην πορνεία
. Στρωματσάδες, εξαθλίωση, η φρικτή εικόνα μίας αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης και ο θάνατος. Ποιος κορωνοϊός και ποια μέτρα προστασίας. Και τελικά, τι είναι χειρότερο; Ο κορωνοϊός, τα ναρκωτικά ή και τα δύο; Ειλικρινά, στον κάθε ευαίσθητο άνθρωπο γυρίζει ανάποδα το στομάχι με αυτήν την κατάσταση που η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη απέτυχαν παταγωδώς να επιλύσουν.

Μα φυσικά... το εμπόριο ναρκωτικών δεν γίνεται να εξαλειφθεί. Είναι υπερφυσικό, αόρατο και μάλλον ασήμαντο για την... υψηλή πολιτική. Ακόμα και εάν το ανθρώπινο είδος ευτελίζεται λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, από το Υπουργείο Υγείας, Αστυνομικά τμήματα, δημοτικές υπηρεσίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Και τι συμβαίνει τελικά; Κάποιοι, κλεισμένοι στα πολυτελή γραφεία τους, σιγά μη νοιαστούν για όσα συμβαίνουν στους δρόμους και στην καθημερινότητα, ακόμα και αν εκλέγονται στη δύσμοιρη Περιφέρεια της Α’ Αθήνας.

Εξάλλου, πολυτελή ιδιωτικά σχολεία που να πηγαίνουν τα παιδιά τους δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές, ούτε γήπεδα τένις, ούτε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και προφανώς ούτε "άριστοι". Υπάρχουν όμως άστεγοι, τσαντίρια, εγκληματικότητα, ναρκωτικές ουσίες δίπλα στα σχολεία, πορνεία δυστυχισμένων πλασμάτων, συνάνθρωποι χρήστες σε τραγική κατάσταση, ταλαιπωρημένοι μετανάστες, υπερσυγκεντρωμένες δομές μίας περιοχής γκέτο για όλη την Αττική αλλά και ήρωες! Οι κάτοικοι, τα παιδάκια τους και οι καταστηματάρχες.

Κυβέρνηση ενός άλλου κόσμου... Επενδύσεις από αυταρχικά καθεστώτα, πολυεθνικές εταιρίες, δεξιώσεις, "λουστρίνι" και παρασκήνιο.

Ναι, είναι ήρωες όσοι μένουν όχι μόνον εδώ αλλά σχεδόν σε όλη την Αθήνα. Εμείς, θα αφήσουμε τη νεόπλουτη «αριστοκρατία» να διαγωνίζεται για το ποιος μιλάει καλύτερα... αγγλικά και θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα για μία καλύτερη πόλη και μία δίκαιη κοινωνία!», καταλήγει το κείμενο του κ. Αποστολόπουλου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ