2020-10-11 14:24:59
Φωτογραφία για Στα 19 της πρωταθλήτρια στο τένις

  Η Ιγκα Σβιάτεκ είναι το πρόσωπο των ημερών στον χώρο του γυναικείου τένις. Μόλις στα 19 της χρόνια, η πρωταθλήτρια από την Πολωνία, κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας στον τελικό της Αμερικανίδας, Σοφία Κένιν με 6-4, 6-1.



    Με το χαμόγελο που την διακρίνει τόσο εντός, όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου, η Σβιάτεκ μιλά για το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει: «Ξέρω ότι οι φίλοι μου λένε ότι τα forehands μου μπορεί να είναι επικίνδυνα. Πάντα μου άρεσε να κάνω περιστροφή στην μπάλα ανυψώνοντας. Αλλά παίζω με ένστικτο».



    Την ερχόμενη Δευτέρα (12/10) η νεαρή Πολωνή θα βρίσκεται στο Νο 17 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αυτό που θέλει είναι να παραμείνει συνεπής: «Είμαι μόλις 19 ετών και ξέρω ότι το τένις μου δεν έχει ολοκληρωθεί. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα, θα είναι να παραμείνω συνεπής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στο τένις των γυναικών. Θέλω να απολαύσω την στιγμή, θα σκεφθώ αργότερα τους μελλοντικούς μου στόχους. Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου. Δεν περίμενα να κατακτήσω το τρόπαιο. Είναι μια εμπειρία που θα αλλάξει την ζωή μου».

    Οσον αφορά στο «μυστικό της», η Σβιάτεκ, ήταν σαφής: «Όταν παίζεις έναν τελικό Grand Slam, έχεις άγχος. Δεν είμαστε μηχανές. Εστίασα και συγκεντρώθηκα στην τεχνική και την τακτική, απομακρύνοντας όλες τις προσδοκίες από μέρους μου. Επαιξα πόντο-πόντο, χωρίς να ανησυχώ για την νίκη ή την ήττα».
 

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ