2012-06-23 17:12:45
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΕΤΙΝΗ POLE POSITION ΠΗΡΕ Ο ΦΕΤΕΛ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ!
Στην Ευρώπη επέστρεψε το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και πιο συγκεκριμένα στο σιρκουί της Βαλένθια. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε... "πειρατής" στη Μαρίνα Χουάν Κάρλος, οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr", ο οποίος «γύρισε» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του και πήρε την τρίτη φετινή πολ ποζίσιον και δεύτερη συνεχόμενη.

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο εντυπωσιακός Παστόρ Μαλδονάδο.

«Έκανα ένα γρήγορο γύρο δεν ήμουν ικανοποιημένος από την απόδοσή μου στο Q1 και στο Q2. Ωστόσο, στον τελικό έβαλε τη μαλακή γόμα και κατάφερα να κάνω τον γρήγορο γύρο μου. Στη Βαλένθια φέραμε αναβαθμίσεις, οι οποίες λειτούργησαν πολύ καλά», ανέφερε ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος πανηγύρισε την 33η πολ ποζίσιον και την τρίτη συνεχόμενη στην πίστα της Βαλένθια.

Την πολύ καλή απόδοση που είχαν στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών διατήρησαν και στις κατατακτήριες οι πιλότοι της Lotus με τον Ρομάν Γκροσέαν να δείχνει πιο ανταγωνιστικός από τον ομοσταβλό του, Κίμι Ραϊκόνεν, αφού θα εκκινήσουν από την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.


Μία από τις πιο εντυπωσιακές εκκινήσεις αναμένεται στη Βαλένθια, δεδομένου ότι από τη μέση του γκριντ θα δουν τα κόκκινα φώτα να σβήνουν δύο Παγκόσμιοι πρωταθλητές. Με τον Αλόνσο να εκκινεί μπροστά από τον Σουμάχερ.

Δεύτερη περίοδος (Q2): Τραγωδία Σε τραγωδία εξελίχτηκε η δεύτερη περίοδος των δοκιμών στη Βαλένθια με τους Αλόνσο, Μάσα και Σουμάχερ να μένουν εκτός τελικού.

Το δίδυμο της σκουντερία ρίχτηκε στη μάχη του Q2 με τη μέση γόμα, όμως πριν την ολοκλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου ο Φερνάντο Αλόνσο «φόρεσε» τη μαλακή.

Ωστόσο, οι Αλόνσο και Μάσα δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, μένοντας εκτός τελικού.

Από την άλλη, να προφυλάξουν τα ελαστικά του Χέικι Κοβαλάινεν θέλησε η Caterham, η οποία επέλεξε να μην βγάλει τον Φινλανδό πιλότο στη δεύτερη περίοδο, προδικάζοντας την 17η θέση εκκίνησης του.

Εντυπωσιακή ήταν η απόδοση του Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος έριξε αρκετά το χρόνο. Στον τελικό δεν κατάφεραν να περάσουν οι: Αλόνσο- Μάσα (Ferrari), Σουμάχερ (Mercedes), Σένα (Williams),Περες (Sauber), Κοβαλάινεν (Caterham), Ρικιάρντο (Toro Rosso)

Πρώτη περίοδος (Q1): Εκτός ο Μαρκ Γουέμπερ

Με τη θερμοκρασία να είναι υψηλή ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές στους δρόμους της Βαλένθια. Την αρνητική έκπληξη έκανε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει έναν ικανοποιητικό χρόνο για να περάσει στην επόμενη φάση.

Ο Αυστραλός πιλότος είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την RB8 στην τρίτη και τελευταία περίοδο των δοκιμών, ενώ η μέρα εξελίχτηκε χειρότερα, αφού πολύ νωρίς έμεινε εκτός διεκδίκησης της πολ ποζίσιον.

Τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο έκανε ο Παστόρ Μαλδονάδο, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι Βερνιέ (Toro Rosso), Γουέμπερ (Red Bull), Πετρόφ (Caterham), Ντε λα Ρόσα-Καρθικέγιαν (HRT) και Πικ (Marussia).

Ο Τίμο Γκλοκ δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, λόγω στομαχικών διαταραχών.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull

2. Χάμιλτον, McLaren

3. Μαλδονάδο, Williams

4. Γκροσεάν, Lotus

5. Ραϊκόνεν, Lotus

6. Ρόσμπεργκ, Mercedes

7. Κομπαγιάσι, Sauber

8. Χούλκενμπεργκ, Force India

9. Μπάτον, McLaren

10. Ντι Ρέστα, Force India

11. Αλόνσο, Ferrari

12. Σουμάχερ, Mercedes

13. Μάσα, Ferrari

14. Σένα, Williams

15. Πέρες, Sauber

16. Κοβαλάινεν, Caterham

17. Ρικιάρντο, Toro Rosso

18. Βερνιέ, Toro Rosso

19. Γουέμπερ, Red Bull

20. Πετρόφ, Caterham

21. Ντε λα Ρόσα, HRT

22. Καρθικέγιαν, HRT

23. Πικ, Marussia

24. Γκλοκ, Marussia
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ