2020-10-17 10:29:17
Φωτογραφία για «Να φερόμαστε σαν μεταδοτικοί και να φοράμε σωστά τη μάσκα»
Από 25-40% υπολογίζονται οι ασυμπτωματικοί φορείς στη χώρα μας

Τη σημασία της τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό και ειδικά της σωστής χρήσης μάσκας, τόνισαν μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και η πνευμονολόγος Ασημίνα Γκάγκα.

«Στην Ελλάδα τα έχουμε πάει πολύ καλά και εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλά, αλλά ξεχνάμε βασικά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα, η οποία τόνισε ότι πρέπει να φοράμε σωστά τη μάσκα και όχι κάτω από τη μύτη και υπογράμμισε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να βγει το εμβόλιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Βατόπουλος, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 25-40%, ενώ υπάρχουν και πολλοί με ήπια συμπτώματα που δεν τα αξιολογούν.

«Πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σα να είμαστε μεταδοτικοί για να αντιμετωπίσουμε αυτό το νόσημα», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα», καθώς και ότι η Κοζάνη πριν λίγες μέρες δεν ήταν καν στον χάρτη και τώρα είναι στο «κόκκινο».

Τέλος, για το θέμα της μάσκας είπε ότι είναι μεν ενοχλητική και σε κανέναν δεν αρέσει, όμως είναι ένας φτηνός και αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προφύλαξης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ