2020-10-20 06:37:25
Φωτογραφία για Βρετανία: Η Ρωσία σχεδίαζε κυβερνοεπίθεση κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Οι ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών σχεδίαζαν κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να διαταράξουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αποκάλυψε το βρετανικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) έχει αποκλείσει τη Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, εξαιτίας της χειραγώγησης στοιχείων που είχαν να κάνουν με αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το έργο των ρωσικών κυβερνο-ομάδων κάλυπτε τους διοργανωτές, τις υπηρεσίες logistics και τους χορηγούς των Αγώνων και ήταν σε εξέλιξη πριν από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορωναϊού.

Πολλές προηγούμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θεωρείται ότι στρέφονταν εναντίον κρατικών θεσμών πολιτικών αντιπάλων της Ρωσίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει υπάρξει παρόμοια ρωσική δραστηριότητα και εναντίον υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες σχετικά με το ντόπινγκ.


Το Λονδίνο πιστεύει ότι η ρωσική δραστηριότητα αφορούσε μεταξύ άλλων συλλογή στοιχείων λογαριασμών, δημιουργία ψεύτικων ιστότοπων κ.λπ., με τελικό στόχο να κάνει «εφιάλτη» το έργο των διοργανωτών -αλλά και των αθλητών, των θεατών και των επιχειρήσεων- στη διάρκεια των Αγώνων.

Το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μέρος μίας πρακτικής του ρωσικού κράτους να στοχεύει ηλεκτρονικά χώρες, από την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τη Γεωργία έως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρετανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η Ρωσία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είχε υπογράψει την Ολυμπιακή εκεχειρία, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης να μην διαταράξει, ή με οποιονδήποτε τρόπο να υπονομεύσει την ασφάλεια των Αγώνων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ