2020-10-26 01:20:25
Φωτογραφία για Εικόνες χάους στα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας - Χωρίς μάσκα πολλοί σκιέρ
Εικόνες χάους και ντροπής σε χιονοδρομικά κέντρα του Τιρόλο με τα βίντεο στα social media να προδίδουν τη ανευθυνότητα και την αμέλεια των αυστριακών υπευθύνων, κυρίως όμως των σκιέρ.

Όπως άλλωστε προδίδουν οι επίμαχες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεκάδες σκιέρ έχουν σχηματίσει ουρές, με τον έναν να είναι πάνω στον άλλον και να περιμένουν υπομονετικά να κατέβουν τις πίστες.

Σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό «Focus» διερωτάται εάν το Τιρόλο της Αυστρίας θα εξελιχθεί σε νέο Ίσγκλ, το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η διασπορά του κορωνοϊού στην Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο.

Οι εικόνες δείχνουν ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν λάβουν οι αυστριακές αρχές κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν εφαρμόζονται σε ορισμένα χιονοδρομικά κέντρα.

Στο Twitter δεν περνούν απαρατήρητες οι εικόνες με τους σκιέρ να είναι σαν σαρδέλες, ο ένας πάνω στον άλλο, και ορισμένοι από αυτούς να μην φορούν μάσκα.


Τα χιονοδρομικά κέντρα στο Χίντερτουξερ και του Κάουνερταλερ, απ΄όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, αποτελούν πόλους έλξης σκιέρ απ΄όλη την Ευρώπη.

Όπως σχολιάζει το περιοδικό «Focus», oι χρήστες στο Twitter έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους για το απαράδεκτο θέαμα, την ώρα που οι υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη προσπαθούν να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση της νόσου.

«Έχουν τρελαθεί όλοι;», διερωτάται ένας χρήστης.

«Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα, τότε είναι όλοι ανόητοι και επικίνδυνοι για το κοινό», υποστηρίζει άλλος.

«Απολύτως τίποτα δεν έμαθαν από το Ίσγκλ. Κάτι ηλίθιοι... », γράφει τρίτος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του χιονοδρομικού κέντρου Kaunertaler έσπευσε να τα... μπαλώσει λέγοντας χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt»: «Αυτή είναι μια νέα κατάσταση. Μαθαίνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από την Παρασκευή.

Εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες απόστασης και η χρήση προστατευτικής μάσκας εκεί όπου προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε έως έξι ενήλικες σε εσωτερικούς χώρους και σε δώδεκα άτομα σε εξωτερικούς χώρους και αυτό ισχύει παντού: σε εστιατόρια, σε μαθήματα γιόγκα, σε σχολές χορού, σε πάρτι γενεθλίων και γάμους, ενώ οι μόνες εξαιρέσεις είναι οι κηδείες και οι επαγγελματικές συναντήσεις.

Δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, έπειτα από σχετική έγκριση, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής 1.000 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 1.500 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μόνο με σταθερά καθορισμένα καθίσματα, χρήση μάσκας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και χωρίς κατανάλωση φαγητού ή ποτού. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ