2020-11-01 20:23:20
Φωτογραφία για Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη μετά τη σωρεία κρουσμάτων
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού, έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πού προστίθενται ΜΕΘ

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 14:00. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Εφιάλτης στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, καθώς από τα 2.056 κρούσματα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, τα 839 εντοπίζονται στην συμπρωτεύουσα.


«Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά. Πρέπει και η πολιτεία και οι υγειονομικοί να θωρακίσουμε το σύστημα Υγείας, να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για COVID, κάτι που ξεκίνησε» επισήμανε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος διευκρίνισε ότι μπορεί να δούμε αυξημένα κρούσματα τις προσεχείς μέρες, καθώς αυτά σημειώθηκαν με τα προηγούμενα μέτρα σε ισχύ.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ