2020-11-04 10:43:02
Φωτογραφία για Λονδρέζοι και Νεοϋρκέζοι εγκαταλείπουν τις πόλεις… για τα προάστια
Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι στις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο επιλέγουν να επενδύσουν σε κατοικίες των προαστίων, λόγω των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊούΣαφείς είναι ενδείξεις από τις εταιρείες ακινήτων καθώς παρατηρείται ότι ολοένα και περισσότεροι Νεοϋορκέζοι και οι Λονδρέζοι εγκαταλείπουν τα κέντρα πόλεων για τα προάστια, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής και της καθημερινότητάς τους.

Η IWG, η οποία διαθέτει μεσιτικά γραφεία σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, έχει παρατηρήσει «μια ισχυρή αύξηση της ζήτησης» για κατοικίες στα προάστια έναντι των μεγάλων πόλεων, ειδικά σε μέρη που είναι εύκολα προσβάσιμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ενώ οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της Νέας Υόρκης έχουν καταρρεύσει κατά 30% μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού, η δραστηριότητα στο νότιο Κοννέκτικατ έχει αυξηθεί περισσότερο από 40%.

Σύμφωνα με το Crest Nicholson Holdings στο Ηνωμένου Βασιλείου η χρονιά μπορεί να μην είναι τόσο κακή για την αγορά ακινήτων όσο είχαν προβλέψει οι αναλυτές, δεδομένου ότι η «διαρθρωτική αλλαγή στο ισοζύγιο γραφείου και εργασίας στο σπίτι» επηρέασε σημαντικά τις αποφάσεις αγοράς των πελατών.


Οι μετοχές της IWG σημείωσαν άνοδο έως και 11% το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο, ενώ οι μετοχές της Crest Nicholson σημείωσαν άνοδο έως και 22,5%, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της εταιρείας.

Η πανδημία έχει μετατρέψει τις μεγάλες μητροπόλεις ανά τον κόσμο σε πόλεις-φαντάσματα, καθώς υπό τις νέες συνθήκες οι εργαζόμενοι αποφεύγουν τις μαζικές μετακινήσεις. Ενώ οι πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη έδειξαν σημάδια ανάκαμψης το καλοκαίρι, το δεύτερο κύμα της πανδημίας μοιάζει πιο επιθετικό με αποτέλεσμα πολλές χώρες να επιβάλλουν εκ νέου lockdown. Η Νέα Υόρκη έχει επιβάλλει σκληρότερα περιοριστικά μέτρα εν μέσω των αυξανόμενων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο.

Τόσο οι μεγάλες όσο και οι μικρές εταιρείες προωθούν την νέα «τάση» στην αγορά ακινήτων, με τις πωλήσεις στα προάστια να σκαρφαλώνουν στο 19% κυρίως λόγω της επιβεβλημένης εργασίας από το σπίτι.

Ω στόσο, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence, αυτή η μικρή οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να αντισταθμίσει μια κακή χρονιά. Η IWG δήλωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από 10% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με αυτά του 2019, ενώ το κέρδος της Crest Nicholson έχει συρρικνωθεί σημαντικά από το προηγούμενο έτος anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ