2020-11-04 22:15:17
Φωτογραφία για Στέλιος Παρλιάρος: «Eίπα δεν θα ξαναπάω ποτέ σε κανάλι...»
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Στέλιος Παρλιάρος στο Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού με αφορμή την ένταξη της εκπομπής του, «Γλυκές αλχημείες» στο πρόγραμμα του OPEN. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε για προτάσεις που κατά καιρούς έχει δεχθεί ενώ εξηγεί πως δεν θα πήγαινε σε πρωινή εκπομπή σε καθημερινή βάση.

Η εκπομπή σου στην τηλεόραση διανύει τον 13 χρόνο ζωής της, είναι vintage πλέον Η εκπομπή μου “Γλυκές Αλχημείες”, τώρα στο κανάλι OPEN, έχει αυτό το κλασικό, το vintage, είναι θεσμός, δεν αλλάζει το κομμάτι αυτό, κι είναι ο λόγος που δεν αγχώνομαι ούτε με τα νούμερα τηλεθέασης, ούτε με τους χορηγούς, οι οποίοι δεν ακολουθούν αν κάνω ή όχι νούμερα, ακολουθούν τον Παρλιάρο, σέβονται αυτό που βγάζω, την ποιότητα και το κοινό που έχω.

Δεν σε τρόμαξε ποτέ η μόδα της εποχής, η τάση, το ότι αλλάζουν τα πάντα για κάτι διαφορετικό;

Όχι, εγώ τ’ αλλάζω με το δικό μου τρόπο, με τη δική μου αισθητική τα δικά μου θέλω, δε με τρόμαζε ποτέ αυτό και βγήκα νικητής. Η εκπομπή είναι 13 χρόνια, τόσες εκπομπές μαγειρικής βγήκανε, ζαχαροπλαστικής δεν βγήκε καμία. Πρωινάδικα, μεσημεριανές, κοπήκανε, ξανάρχισαν, αλλάξανε ονόματα, εγώ είμαι μια σταθερή αξία 13 χρόνια. Δε βάζω νερό στο κρασί μου, δεν δέχομαι να μου φέρουν για παράδειγμα ένα celebrity στην εκπομπή μου.

Σου έχουν κάνει προτάσεις για ν’ αλλάξεις;

Ναι, κι από ήταν εποχή του MEGA, που ήταν αλλιώς τότε, που η εκπομπή ήταν μοναδική, έκανε τρελά νούμερα τηλεθέασης, μου έλεγαν να φέρουμε celebrity και μου έστειλαν ένα κατεβατό με ονόματα και είπα πως δεν θέλω κανέναν. Να φέρω κάποιον φίλο μου που έχει σχέση με το γλυκό, αλλά να φέρω κάποιον που ούτε τρώει, ούτε πίνει, για ποιο λόγο; Τους είπα: “Αν δε σας κάνω, να φύγω από το κανάλι”, έτσι δεν ήρθε ποτέ κανένας επώνυμος. Μου έλεγαν να πάω σε πρωινές εκπομπές… Πήγαινα στο Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου, κάθε Τετάρτη, έκανα μια συνταγή κι έφευγα. Να παίρνω μια κατσαρόλα, μια κουτάλα και να τρέχω στις πρωινές εκπομπές… Όχι, δεν πάω, δεν το δέχομαι. Δεν θέλω να πάω να μαγειρέψω στο πρωινό.

Αν δεν είχες τη δική σου εκπομπή θα το σκεφτόσουν;

Όχι για πρωινό, δεν θέλω, δεν θα πήγαινα. Δε βάζω νερό ποτέ στο κρασί μου, από μικρός είχα ένστικτο για ό,τι κάνω. Πήγαινα στην κρατική τηλεόραση, πριν από την ιδιωτική από μικρός, στην Ειρήνη Νικολοπούλου, στη Ρίκα Βαγιάνη με την Πόπη Τσαπανίδου, είχαν κάτι να σου πουν, να επικοινωνήσεις. Εκεί που πικράθηκα και δε θα ξαναπάω ποτέ, δεν θυμάμαι ποια ήταν η παρουσιάστρια τότε, σ’ ένα πρωινό του ΑΝΤΕΝΝΑ, που με κάλεσαν, κι αγχώθηκα τόσο πολύ, γιατί μου έλεγαν ότι δεν έχουμε χρόνο… Δεν πρόλαβα να σπάσω τ’ αυγά και η συνταγή τελείωσε, τότε είπα δεν θα ξαναπάω ποτέ σε κανάλι, γιατί κάνω κακό σε μένα και στο κοινό μου. Φέτος πήγα στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που είναι φίλη, η οποία υπήρξε και μαθήτριά μου, όταν ήρθε από την Πάρο, πριν γίνει γνωστή.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ