2020-11-08 09:40:12
Φωτογραφία για Μάριος Αθανασίου: «Κάποτε ήταν κατακριτέο για έναν ηθοποιό του θεάτρου να παίξει στην μικρή οθόνη»

Για την νέα σειρά του ANT1 «Ήλιος» που πρωταγωνιστεί,αλλά και το πλήγμα που δέχθηκε το θέατρο λόγω του κορονοϊου, μίλησε ο ηθοποιός ΜάριοςΑθανασίου στο Τύπος TV.

Ως ηθοποιός, που παίζει και στο θέατρο, ποια είναι η γνώμη σου για τη νέα πραγματικότητα λόγω κορονοϊού;

Είναι πρωτόγνωρο για όλους, μέσα σε αυτό το κλίμα όμως φαίνονται οι άνθρωποι που έχουν όραμα και σθένος να βοηθήσουν τους υπολοίπους. Αυτό μας λείπει λοιπόν. Αν και είμαστε χώρα με έντονο πολιτιστικό στοιχείο, υπάρχει ένα βασικό έλλειμμα παιδείας, οι υπεύθυνοι δεν ξέρουν πώς να σώσουν τον κλάδο μας. Είναι σαν να Βάλεις εμένα υπεύθυνο στον αγροτικό τομέα, πώς να βοηθήσω; Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι η γενική απαξίωση, το ότι υπάρχουν συνάδελφοι που νιώθουν ζητιάνοι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι, η κοινωνία έχει ανάγκη τους καλλιτέχνες.

Αν αναλογιστούμε τη ρευστότητα που επικρατεί στα θεατρικά, νιώθεις διπλά τυχερός που έχεις έναν ωραίο ρόλο σε μία από τις πολυσυζητημένες σειρές της σεζόν;

Αυτό είναι δεδομένο. Αγχώθηκα, πέρασα ένα δύσκολο διάστημα. Ξέρεις, όταν κάνεις μία δουλειά και βιοπορίζεσαι από αυτό, αγχώνεσαι. Εγώ λοιπόν είμαι χαρούμενος γιατί και έχω δουλειά και μου αρέσει αυτό που κάνω. Σε τόσο δύσκολες εποχές, το κριτήριο μπορεί να μπει σε δεύτερη μοίρα κάποιες φορές, αλλά στη δική μου περίπτωση αυτό που συμβαίνει είναι πολύ όμορφο.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία της σειράς που θεωρείς ότι έκαναν το κοινό να «κολλήσει»;

Οι τηλεθεατές πλέον έχουν δει πολλές σειρές, έχουν να συγκρίνουν, είναι εκπαιδευμένοι στη μυθοπλασία κατά μία έννοια. Αυτό ανεβάζει τον πήχη, προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Το σενάριο και η κινηματογράφηση είναι δύο από τα στοιχεία που κάνουν τη σειρά να ξεχωρίζει.

Το καστ;

Εννοείται ότι είναι θεμελιώδες στοιχείο, όμως δεν μπορεί να σε κρατήσει μόνο η καλή ομάδα ηθοποιών. Ο κόσμος, όσο κι αν αγαπά έναν ηθοποιό, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη σειρά για μία σεζόν αν δεν βρίσκει κάτι άλλο σε αυτή.

Καθώς μιλάμε για καστ, φέτος στον «Ήλιο» βλέπουμε πρόσωπα που αξίζουν την προσοχή μας. Νιώθεις ότι τις τελευταίες σεζόν ηθοποιοί με περγαμηνές στο θέατρο δίνουν άλλη νότα στην ΤV;

Το επίπεδο των Ελλήνων ηθοποιών είναι πολύ υψηλό. Τα τελευταία χρόνια, λόγω των δυσκολιών στο θέατρο, ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει αυτή η προσέγγιση. Φυσικά έχει ανέβει και το επίπεδο των ελληνικών σειρών. Κάποτε ήταν κατακριτέο για έναν ηθοποιό του θεάτρου να παίξει στη μικρή οθόνη. Ήταν σαν να κάνει άλλη δουλειά.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ