2020-11-08 22:08:10
Φωτογραφία για Toyota Mirai
Νωρίτερα απ’ότι αναμενόταν έγινε η αποκάλυψη του νέου Mirai, του μοντέλου με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου της Toyota. Η πρεμιέρα του μοντέλου έγινε στην τοπική αγορά της Ιαπωνίας καθώς από εκεί προέρχονται οι πρώτες αναφορές από την γνωριμία με τη νέα γενιά του διάσημου μοντέλου της Toyota που τροφοδοτείται από ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου.

Το νέο Mirai που θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα μέσα στο 2021 θα διαθέτει πλέον τρεις δεξαμενές υδρογόνου χάρη στις οποίες θα έχει την εντυπωσιακή αυτονομία των 850 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει πως έχει επιτευχθεί μια αύξηση της αυτονομίας κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό με το δεδομένο του μικρού αριθμού διαθέσιμων σταθμών ανεφοδιασμού.

Εκτός από μεγαλύτερη αυτονομία το νέο Mirai διαθέτει και πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ο οποίος πλέον φθάνει τους 182 ίππους και τα 30,6 χλγμ. ροπής με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς καθώς το μοντέλο βασίζεται στην πισωκίνητη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και από το Lexus LS. Εκτός από την πίσω κίνηση η Toyota αναφέρει πως το Mirai έχει κατανομή βάρους 50:50, κάτι που αφήνει αρκετές υποσχέσεις σε ότι αφορά την ισορροπία των δυναμικών χαρακτηριστικών του.


Θετικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός πως σχεδιαστικά το Mirai παραγωγής βρίσκεται πολύ κοντά στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί την περασμένη χρονιά με αποτέλεσμα να έχει μια ιδιαίτερα κομψές και δυναμικές αναλογίες. Παράλληλα οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό δείχνουν πως έχει γίνει στροφή σε ένα πιο πολυτελές ύφος το οποίο τονίζεται από τον φροντισμένο διάκοσμο αλλά και τεχνολογικά στοιχεία όπως η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 12,3’’ του συστήματος πολυμέσων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ