2020-11-08 22:18:33
Φωτογραφία για Φίνεγκαν Μπάιντεν, η εγγονή-μυστικό όπλο του Τζο Μπάιντεν
Μια 20χρονη κοπέλα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «μυστικό όπλο» του Τζο Μπάιντεν στην κούρσα που τον έφερε νικητή των αμερικανικών εκλογών.Ο λόγος για την εγγονή του, Φίνεγκαν Μπάιντεν, το ένα από τα πέντε παιδιά του Χάντερ Μπάιντεν, του γιού του νέου προέδρου των ΗΠΑ που απασχόλησε αρκετά την προεκλογική περίοδο.

Η Φίνεγκαν έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου» καθώς σε ηλικία 15 ετών χρειάστηκε να διαχειριστεί το διαζύγιο των γονέων της και έναν χρόνο αργότερα να αντιμετωπίσει τον θάνατο του θείου της Μπο από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η ίδια ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο Τζο Μπάιντεν την μπέρδεψε αρχικά με τον άτυχο Μπο και στη συνέχεια με την άλλη του εγγονή, την Νάταλι.

Μετά τη νίκη Μπάιντεν πολλοί συζητούν ήδη τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Φίνεγκαν που πήρε το όνομά της από την προγιαγιά της, Κάθριν "Τζιν" Φίνιγκαν που πέθανε σε ηλικία 92 ετών το 2010.


Η 20χρονη μαζί με τα άλλα εγγόνια του Μπάιντεν συμμετείχαν σε βίντεο για την καμπάνια των Δημοκρατικών στο οποίο μίλησαν για τη σχέση με τον παππού τους με την Φίνεγκαν να αποκαλύπει ότι σχεδόν καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα και μηνύματα από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκτός από την συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, η Φίνεγκαν συμμετείχε και σε συγκεντρώσεις στην Αϊόβα και τη Νέβαδα τον Φεβρουάριο.

Το σημαντικότερο «εφόδιο» της Φίνεγκαν είναι ότι μπορεί να φέρει κοντά τον μεγάλο σε ηλικία Μπάιντεν με την αποκαλούμενη «generation Z» καθώς είναι δραστήρια στα social media ενώ διατηρεί και καλή σχέση με τις κόρες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η 20χρονη είναι επίσης ενεργή σε συμμετοχή στα κινήματα τους στόχους των οποίων πιστεύει. Στο Λύκειο συμμετείχε σε κινητοποίηση προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ενδυμασίας τους οποίους θεωρούσε προκατειλημμένους σε βάρος των κοριτσιών.

Ανάλογη δραστηριότητα επέδειξε και στο πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια, το πανεπιστήμιο από το οποίο έχουν αποφοιτήσει η Ιβάνκα και η Τίφανι Τραμπ, ζητώντας στις αρχές του 2020 να επεκταθούν τα επιδόματα προς φοιτητές.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ