2020-11-12 01:02:40
Φωτογραφία για Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr: Περισσότερα από 100.000 ενεργά κρούσματα αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα
Διαμαντόπουλος Χρήστος - newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την εκτίμηση ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας αυτήν τη στιγμή ξεπερνούν τα 100.000 κάνει μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Σύμφωνα με τον καθηγητή δεν πρόκειται να δούμε αισθητή βελτίωση στην εξέλιξη της πανδημίας άμεσα.

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης σημειώνοντας ότι: «από τις τρεις εβδομάδες που έχει ανακοινωθεί το lockdown, τις πρώτες δύο δε θα έχουμε σοβαρές μειώσεις διότι ακόμα συζητάμε για τα μέτρα που ίσχυαν πριν από μέρες. Θα δούμε ίσως κάποια συγκράτηση. Το αποτέλεσμα του lockdown θα φανεί την τελευταία από τις τρεις εβδομάδες».

Ο καθηγητής επισήμανε ότι δε θα πρέπει να μπερδεύουμε τον αριθμό των κρουσμάτων με εκείνον των θανάτων ή των διασωληνωμένων, καθώς «οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις έρχονται μετά τα κρούσματα».


Οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα είναι από μολύνσεις που έγιναν περίπου έναν μήνα πριν. «Αυτό μπορεί να αυξάνεται ενώ μειώνονται τα κρούσματα για μια μικρή περίοδο», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης στο Newsbomb.gr.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες δε θα δούμε μια δραματική μείωση των κρουσμάτων αλλά μια σταθεροποίηση.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση στους θανάτους γιατί ακόμη δεν έχουν πιάσει τα μέτρα που βάλαμε το προηγούμενο Σάββατο. Επειδή το lockdown θα είναι σύντομο δε δούμε τα αποτελέσματά του στη διάρκειά του, θα τα δούμε δύο εβδομάδες μετά. Αν κάνουμε τρεις εβδομάδες lockdown, μετά από πέντε εβδομάδες μπορεί να είμαστε περίπου στα 500 κρούσματα».

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την συνεχή αλλαγή στα μέτρα κατά του κορονοϊού ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι θα πρέπει τα μέτρα να μένουν σταθερά έτσι ώστε ο κόσμος να συνηθίσει τη νέα αυτή πραγματικότητα που ζούμε. «Είμαι αντίθετος στα μέτρα… ακορντεόν», ανέφερε. Εκτίμησε δεν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μετά την έναρξη των εμβολιασμών σημειώνοντας πως θεωρεί ότι το καλοκαίρι θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα αν όλα εξελιχθούν ομαλά.

Τέλος όσον αφορά τα τεστ δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνονται περισσότερα σε ανθρώπους με συμπτώματα αλλά και τυχαία.

Την ίδια ώρα, ακόμα μία μέρα με κατάρριψη αρνητικών ρεκόρ στη χώρα η σημερινή, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 43 νέους θανάτους και 297 διασωληνωμένους ασθενείς από κορονοϊό στη χώρα μας.

Ακόμη, ανακοινώθηκαν 2.752 νέα κρούσματα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ