2020-11-16 13:36:44
Φωτογραφία για Τουλάχιστον από το καλοκαίρι 2019 κυκλοφορούσε ο κοροναϊος στην Ιταλία

medlabnews.gr iatrikanea

 Ο κοροναϊός βρισκόταν στην Ιταλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, αναφέρει μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (ΙΝΤ) της πόλης του Μιλάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κοροναϊός μπορεί να είχε εξαπλωθεί εκτός Κίνας, νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι ο κοροναϊός ήταν άγνωστος πριν από το ξέσπασμα στη Γουχάν στην Κεντρική Κίνα, τον Δεκέμβριο.

Ο πρώτος ασθενής με κοροναϊό στην Ιταλία διαγνώστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας.

Αλλά τα ευρήματα των Ιταλών ερευνητών, που δημοσιεύθηκαν από το επιστημονικό περιοδικό Tumori Journal, δείχνουν ότι 11,6% από τους 959 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν σε δοκιμή για τον καρκίνο του πνεύμονα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, είχαν αναπτύξει αντισώματτα πολύ πριν τον Φεβρουάριο.

Διεξήχθη ένα περαιτέρω τεστ αντισωμάτων για SARS-CoV-2 από το Πανεπιστήμιο της Σιένα για την ίδια έρευνα με τίτλο "Απροσδόκητη ανίχνευση αντισωμάτων SARS- CoV-2 στην περίοδο προ πανδημίας στην Ιταλία”. Αυτό έδειξε ότι τέσσερις περιπτώσεις που χρονολογούνται στην πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ήταν επίσης θετικά για αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό, που σημαίνει ότι είχαν μολυνθεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο Reuters ένας απο τους συγγραφείς της μελέτης, Giovanni Apolone.

"Αυτό είναι το κύριο εύρημα: άνθρωποι χωρίς συμπτώματα όχι μόνο ήταν θετικοί μετά τις ορολογικές εξετάσεις, αλλά είχαν επίσης αντισώματα ικανά να σκοτώσουν τον ιό”, ανέφερε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε ότι "αυτό σημαίνει πως ο νέος κορονοϊός μπορεί να κυκλοφορεί στον πληθυσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα και με χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας όχι επειδή εξαφανίζεται, αλλά για να αρχίσει ξανά”.

Ιταλοί ερευνητές ανέφεραν τον Μάρτιο ότι είχαν ανακοινώσει υψηλότερο από τον συνηθισμένο αριθμό περιπτώσεων σοβαρής πνευμονίας και γρίπης στη Λομβαρδία στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, σε μια ένδειξη ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να κυκλοφόρησε νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.



Διαβάστε επισηςΜήπως και στην Ελλάδα είχαμε κρούσματα πολύ πριν τον Φεβρουάριο και έτσι είχε αναπτυχθεί η ανοσία αγέλης; medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ