2020-11-17 14:04:27
Φωτογραφία για Πρόγραμμα αλλαγών στο ΟPEN – Τα σενάρια και τα σχέδια

 



Επιχειρηματικές αλλαγές δρομολογούνται στον τηλεοπτικό σταθμό με κάποιους να υποστηρίζουν πως οι συγχωνεύσεις κάτω από την ίδια ομπρέλα, αυτή του OPEN, θα προκαλέσουν αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά υποστηρίζουν πως πρόκειται για «συμμάζεμα» και μάλιστα με σκοπό την πιο ενεργή παρουσία, ενώ διαψεύδονται κατηγορηματικά τα σενάρια που κάνουν λόγο για πώληση του OPEN.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε αυτή την πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του OPEN συνεχίζει να σημειώνει χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης με τις περισσότερες από τις καινούργιες επιλογές της διοίκησής του να διαγράφουν τα ίδια μικρά νούμερα τηλεθέασης. Όπως λέγεται ο τηλεοπτικός σταθμός συνεχίζει να «χάνει» και δεν είναι τυχαίο που άλλες επιχειρήσεις του Ομίλου Dimera Media, όπως η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ανέστειλε τη κυκλοφορία της

. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία ότι μελετάται σχέδιο μετακινήσεις των εταιρειών του Ομίλου, όπου ανήκουν το Έθνος και η Ημερήσια, στη ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι ο τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται στο όριο του σύμφωνα με τον νόμο απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, οπότε με τη συνένωση εύλογα μπορεί να θεωρήσει κάποιος πως ίσως ανοίξει δρόμος για νέες περικοπές. Ωστόσο, κύκλοι της επιχείρησης αναφέρουν πως πρόκειται για συνένωση των εταιρειών με σκοπό το οικονομικό ορθολογισμό, υποστηρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις προσωπικού και περικοπές μισθών αλλά αντίθετα θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στο digital τομέα.

Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο των media φαίνεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού το OPEN με αποτέλεσμα το «συμμάζεμα» να φουντώνει τη φημολογία πως γίνεται για να προχωρήσει η πώληση μεριδίου του τηλεοπτικού σταθμού. Ωστόσο οι ίδιοι φιλικοί της επιχείρησης κύκλοι τονίζουν πως δεν υπάρχει σενάριο μετοχικής μεταβολής και πως η εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη θα συνεχίσει την επενδυτική της δραστηριότητα στον χώρο των media, σχεδιάζοντας παράλληλα  την περαιτέρω ανάπτυξή της και ιδιαίτερα στον τομέα των digital.

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς



Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ