2020-11-17 17:04:18
Φωτογραφία για Στεφάν Μπανσέλ: Ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος της Moderna θέλει να φτάσει πρώτος στο εμβόλιο


Ο 48χρονος Γάλλος επιχειρηματίας θέλει να είναι ο πρώτος που θα βρει το αντίδοτο στη νόσο Covid-19 Για τους ένθερμους υποστηρικτές του, είναι ο επιστήμονας που θα φέρει το «Bing Bang» στον τομέα της υγείας.Για άλλους, είναι ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος που ηγείται της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «Μoderna» και υπόσχεται ότι το εμβόλιο της κατά της νόσου Covid-19 είναι κατά 94% αποτελεσματικό.

Ο Στεφάν Μπανσέλ, ο 48χρονος Γάλλος επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και κάτοχος του 9% της εταιρείας Moderna είναι πραγματιστής και οραματιστής.

Γεννήθηκε στη Μασσαλία το Ιούλιο του 1972 και η περιουσία του, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», υπολογίζεται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σπούδασε Μηχανικός στη γαλλική σχολή του Παρισιού «Eco Central Paris» κι έκανε το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ.

Η μητέρα του είναι γιατρός και ο πατέρας του μηχανικός.


Για τον Μπανσέλ, δεν είναι άξιο λόγου να έχει τα ηνία ένας Γάλλος σε μία αμερικανική εταιρεία. Εξάλλου, όπως λέει, από τους 400 εργαζόμενους στην έδρα της εταιρείας «Moderna», στη Μασαχουσέτη, οι περισσότεροι είναι μετανάστες.

Όταν ήταν μικρός είχε πρόβλημα δυσλεξίας, το οποίο έγινε αντιληπτό από τους γονείς τους λίγο πριν τελειώσει το σχολείο.

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταματήσει το επιχειρηματικό του διαμόνιο και τις φιλοδοξίες του.

Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας διαγνώσεων BioMérieux, που ιδρύθηκε από τον Δισεκατομμυριούχο Αλάν Μεριέ.

Το 2011, εντάχθηκε στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Therapeutics με έδρα τη Μασαχουσέτη γεγονός που απογείωσε την καριέρα του και γέμισε τον κουμπαρά του.

Φέτος, το όνομά του έκανε θεαματική είσοδο στην κατάταξη των 500 πάμπλουτων Γάλλων του περιοδικού «Challenges».

Εφόσον είχε το χρήμα, τώρα θέλει τη δόξα.

Στόχος του είναι να είναι ο πρώτος που θα βρει το αντίδοτο στο νέο κορωνοϊό και δεν τον σταματάει τίποτα.

Στις αρχές Μαρτίου, βρέθηκε στο Λευκό Οίκο μαζί με άλλους διευθυντές φαρμακευτικών εταιρειών για συνομιλίες με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το πολυπόθητο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19.

Kι όταν ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος ρώτησε τους παριστάμενους πόσος χρόνος θα χρειαστεί για το εμβόλιο, οι άλλοι του απάντησαν ότι θα χρειαστούν ένα ή περισσότερα χρόνια, ενώ ο Μπανσέλ ήταν ο μόνος που υποστήριξε ότι είναι θέμα μηνών.

Αλλά στον φαρμακευτικό και επιστημονικό κλάδο, πολλοί τον κοιτάζουν με... μισό μάτι.

Ο Μπανσέλ δημιουργεί ελπίδες αλλά και πλουτίζει με δολάρια.

Ένας οραματιστής λίγο αυταρχικός, όπως υποστηρίζουν ότι έχουν συνεργαστεί μαζί του. Εάν δεν κόψει πρώτος το νήμα στη θεραπεία της νόσου Covid- 19, τότε η απογοήτευσή του θα είναι μεγάλη.

Οι επικριτές του, από την άλλη, θα τρίβουν την χέρια τους λέγοντας ότι το μόνο που τον ενδιέφερε είναι η εικόνα του και η περιουσία του.

Στη ζωή του ο Μπανσέλ είναι «πολεμιστής», όπως λέει η σύζυγός του Μπρέντα, φωτογράφος στο επάγγελμα.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος σηκώνεται καθημερινά στις 4 το πρωί και τρέχει 10 χιλιόμετρα.

Ο αδελφός του, Κριστόφ Μπανσέλ, διευθύνει επίσης μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, την Tissium. Ισχυρίζεται ότι είναι ο «μεγαλύτερος υποστηρικτής» και ο «καλύτερος φίλος» του αδερφού του. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ