2020-11-18 16:11:30
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα μετανάστες στα Δωδεκάνησα
Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν να ξηλώνουν το πουλόβερ εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε παράνομα μετανάστες στα Δωδεκάνησα.Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής κλιμάκιο του Λιμενικού από τον Πειραιά σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου της Κω, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και σε συνεργασία με την Β ΄Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ήτοι το Τμήμα Ασφάλειας Κω και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποίησαν νομότυπη κατ' οίκον έρευνα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, όπου εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολούθησε η σύλληψη της 67χρονης ιδιοκτήτριας της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ στο πλαίσιο αξιοποίησης περαιτέρω πληροφοριών, το επόμενο βράδυ 16-11-2020, συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι επρόκειτο να προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα τους παραπάνω αλλοδαπούς και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα.


Όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο ρόλος του προαναφερόμενου αλλοδαπού στην εγκληματική οργάνωση είναι να προμηθεύει με πλαστά έγγραφα τους παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Κω, ώστε εν συνεχεία να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Επιπροσθέτως, πρώτες πρωινές ώρες την 16-11-2020, συνελήφθησαν δύο επιπλέον αλλοδαποί ηλικίας 28 και 36 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος 27χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος κ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν:

• ο 28χρονος, από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ΕΛ.Α.Σ. (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου πλησίον της μαρίνας Κω, ο οποίος αναζητείτο στα όρια του αυτοφώρου. Έπειτα από ενημέρωσή του από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σχετικά με το περιεχόμενο της κατηγορίας εις βάρος του, ο ανωτέρω αντέδρασε και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Ο ρόλος του ανωτέρω 28χρονου στην εγκληματική οργάνωση ήταν να παρέχει πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και να συνοδεύει τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες στο λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο για να εισέλθουν στην ενδοχώρα.

• ο 36χρονος, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κω, ως ηγετικό στέλεχος της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος επίσης αναζητείτο.

Και οι δύο προαναφερόμενοι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 187 Π.Κ. ''εγκληματική οργάνωση'', των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/2014 και του άρθρου 148 Π.Κ. “περί κατασκοπείας”.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω και την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του νησιού. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ