2020-11-20 16:07:17
Φωτογραφία για Διάγραμμα-σοκ - Η εικόνα της διασποράς στις ΗΠΑ


Τα νοσοκομεία στα όρια της κατάρρευσης - O Tραμπ έχει αφήσει τον κόσμο στην τύχη του - Οι Αμερικανοί αρνούνται να περιορίσουν τις συνήθειες τους - «Βόμβα» η περίοδος των γιορτών που ήδη ξεκίνησε με την «Μέρα των Ευχαριστιών»

Δεν υπάρχει τίποτα στην τρέχουσα εξέλιξη της πανδημίας της νόσου COVID-19 που θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη. Όσο ο ίος εξαπλωνόταν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι ειδικοί προειδοποιούσαν επανειλημμένα ότι η κατάσταση το χειμώνα θα ήταν χειρότερη.

O κρύος καιρός που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο για τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα μπορούσε να μετατρέψει μια μικρή εστία φωτιάς σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Και δυστυχώς αυτό ακριβώς συνέβη. Οι Η.Π.Α. ζουν έναν θανατηφόρο κύκλο που ακολουθείται από μια συντριβή.

Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης έχουν αδειάσει, αλλά όχι όσο θα έπρεπε λόγω των έκτακτων συνθηκών

Στις 13 Νοεμβρίου, 177.224 άτομα στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν με COVID-19. Από τις 17 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 70.000 ασθενείς με τον ιό νοσηλεύονταν σε εθνικό επίπεδο. Και σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα, τα οποία αφορούσαν σε μακρινές περιοχές ο ιός εξαπλώθηκε σχεδόν κάθε μέρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.


Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ

Αυτό το κύμα που πλήττει τη χώρα από την μία άκρη στην άλλην ωθεί τα νοσοκομεία στο όριο της κατάρρευσης. Γιατροί και νοσηλευτές εξαντλούνται και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν. Ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη σε αυτό που ονομάζεται ως το χειρότερο σενάριο.

Εξαφανισμένος ο Τραμπ παίζει γκόλφ έχοντας αφήσει στην τύχη του τον «πόλεμο» κατά της πανδήμιας

Αλλά οι πολίτες στις ΗΠΑ αγνοούν αυτές τις σκληρές πραγματικότητες. Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο δήλωσε ότι σκοπεύουν να συγκεντρωθούν με τουλάχιστον 10 άτομα για την Ημέρα των Ευχαριστιών, παρόλο που σε πολλές περιοχές αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν με τουλάχιστον ένα θετικό άτομο. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να γευματίζουν σε εστιατόρια και ασκούνται σε γυμναστήρια, επειδή πολλοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να τους αφήνουν.

Ουρές χιλιομέτρων από πολίτες που θέλουν να εξεταστούν για Covid 19

Το γεγονός ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στην πιο επικίνδυνη στιγμή της επιδημίας των ΗΠΑ λέει πολλά για την ανθρώπινη φύση, η οποία στον κόσμο της δημόσιας υγείας μπορεί να είναι μια τόσο επικίνδυνη μεταβλητή όσο οποιοσδήποτε ιός. Καθώς οι αντιδράσεις των Αμερικανών στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας βρίσκονται ολοένα και περισσότερο μακριά από την πραγματικότητα, οι αρχές ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκλησή τους.

Από την άποψη της δημόσιας υγείας, η Ημέρα των Ευχαριστιών ήταν πάντα ένα πρόβλημα. Οι εσωτερικές συγκεντρώσεις χωρίς μάσκα σε κοντινή απόσταση είναι ιδανικοί χώροι αναπαραγωγής για τον ιό και σε πολλές περιπτώσεις στο τραπέζι αυτής της εορτής βρίσκονται ηλικιωμένοι, και συνεπώς, ευάλωτοι πολίτες. Μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων, είναι φυσικό ότι οι άνθρωποι να θέλουν να δουν τους αγαπημένους τους και να ανακτήσουν μια αίσθηση κανονικότητας - αλλά τα πράγματα είναι πολύ μακριά από το φυσιολογικό.

Αρνητές της πανδημίας μαζεύουν υπογραφές για να ανοίξουν ξανά τα δημόσια σχολεία.

Περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί από τον Αύγουστο και η ταχύτητα με την οποία καταγράφονται αυξάνεται: περισσότερες από 1 εκατομμύριο νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν μόλις την εβδομάδα έως τις 17 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι πολίτες εμφανίζονται απρόθυμοι να λάβουν τα δραστικά μέτρα που έλαβαν την περασμένη άνοιξη.

Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει υποσχεθεί, χωρίς αποδείξεις, ότι οι ΗΠΑ έχουν νικήσει την πανδημία. Ωστόσο τα πολλά υποσχόμενα νέα για το εμβόλιο «δεν σημαίνει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στον προ-πανδημικό τρόπο ζωής μας», λέει ο Δρ. William Moss, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Πρόσβασης Εμβολίων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κρατούμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκα στο άμεσο μέλλον».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εχει δηλώσει τη δέσμευσή τους για παρεμβάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον έλεγχο του ιού. Ωστόσο, ο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις δεν μπορούν να κάνουν πολλά όσο ο Τραμπ φέρεται να αποκλείει πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη και τη διανομή εμβολίων.

Δραματική η εικόνα των ΗΠΑ που δίνει η γραφική απεικόνιση της διασπορά του κορωνοϊού

Η εξέλιξη της διασποράς στις ΗΠΑ

Η εκτίναξη της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μέσα σε ένα μήνα Η εξέλιξη της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας Οι 20 πολιτείες που βρίσκονται στην αιχμή της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Η εκτίναξη της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ μέσα σε ένα μήνα Η εξέλιξη της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ