2020-12-03 13:36:39
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία-Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νοσηλείες
Τα νοσοκομεία σε ορισμένες περιοχές πλησιάζουν τα όρια τους και εάν οι Πολιτείες δεν καταφέρουν να περιορίσουν το κύμα νέων περιπτώσεων, το σύστημα Υγείας της χώρας θα καταρρεύσει Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 σε αμερικανικά νοσοκομεία ξεπέρασε τους 100.000 για πρώτη φορά. Πρόκειται για σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό νοσηλευμένων από κορωνοϊο σε σχέση με το πρώτο κύμα την άνοιξη, σύμφωνα με το Covid Tracking Project .

Το πρόγραμμα παρακολούθησης την Τετάρτη ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 100.226 ασθενείς μόνο για Covid-19.

Η ραγδαία αύξηση της νοσηλείας ασθενών ακολουθεί μια ταχεία άνοδο σε νέες περιπτώσεις, οι οποίες σήμερα αριθμούν πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε εβδομάδα. Αύξηση έχει παρατηρηθεί και στους θανάτους από επιπλοκές της νόσου με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στις ΗΠΑ να έχει ξεπεράσει τις 270.000.

Οι αριθμοί δείχνουν μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζουν οι επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν ειδικοί. Τα νοσοκομεία σε ορισμένες περιοχές πλησιάζουν τα όρια τους, και εάν οι Πολιτείες δεν καταφέρουν να περιορίσουν το κύμα νέων περιπτώσεων, το σύστημα Υγείας της χώρας θα πιεστεί σε τέτοιο βαθμό που θα θυμίζει την περίπτωση της Νέας Υόρκης την άνοιξη.


Όπως προειδοποίησε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (C.D.C) την Τετάρτη, οι ΗΠΑ αναμένεται να αντιμετωπίσουν τον χειρότερο χειμώνα στην ιστορία της δημόσιας υγείας της χώρας, προβλέποντας παράλληλα ότι οι συνολικοί θάνατοι από το Covid-19 θα μπορούσαν να φθάσουν «κοντά στα 450.000» μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός εάν ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών ακολουθήσουν προφυλάξεις όπως η χρήση μάσκας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
“ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ…”
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
“ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ…”
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ