2020-12-17 23:53:53
Φωτογραφία για Le Point: Παρών σε κορωνοδείπνο την Τετάρτη ο Μακρόν - «Ξεχάστηκαν αποστάσεις, ήταν πραγματικό cluster»
«Είχε συμπτώματα από την Τετάρτη» ανέφερε πηγή για τον Γάλλο πρόεδρο - Πάνω από το επιτρεπόμενο όριο των έξι ατόμων, οι παρευρισκόμενοι στο δείπνο - Παρών και ο πρωθυπουργός Καστέξ - Έγιναν πηγαδάκια και οι αποστάσεις ξεχάστηκαν - Παραβιάστηκε το ωράριο κυκλοφορίας - Αρνητικό το τεστ της Μπριζίτ Μακρόν

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχετικά για την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν σε δείπνο με περισσότερα του επιτρεπόμενου ορίου άτομα, παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Point, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το δείπνο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με θέμα συζήτησης τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο αλλά και το δημοψήφισμα, το οποίο εξήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος, αποτέλεσε πραγματική εστία υπερμετάδοσης κορωνοϊού.

Οι παριστάμενοι οι οποίοι ήταν παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο των έξι ατόμων κάθισαν γύρω από ένα «μεγάλο τραπέζι 15 μέτρων» και εκεί μεταξύ θαλασσινών και κρασιού, μίλησαν για τα θέματα της ατζέντας.


Απέναντι από τον Μακρόν καθόταν ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, στα δεξιά του ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, Αλέξις Κολέρ και στα αριστερά του ο πρόεδρος της Βουλής Ρισάρ Φεράν. Αυτοί οι τρεις θεωρείται ότι έχουν εκτεθεί περισσότερο από κάθε άλλον στον κορωνοϊό, ενώ συνολικά στο τραπέζι ήταν 10 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, μπορεί η ενημέρωση της γαλλικής Προεδρίας να αναφέρει πως ο Μακρόν έχει ελαφρά συμπτώματα, ωστόσο πληροφορίες της Le Point τον θέλουν να έχει καταρροή και βήχα από την Τετάρτη. Στο μεταξύ, μπορεί στο δείπνο να κρατήθηκαν οι απαιτούμενες αποστάσεις και οι συμμετέχοντες να φορούσαν μάσκες, αλλά αμέσως μετά «ακολούθησαν πηγαδάκια και οι αποστάσεις ξεχάστηκαν». «Αυτό ήταν πραγματικό cluster» συμπλήρωσε πηγή στη Le Point.

Επιπλέον, πέρα από την παραβίαση στο όριο των παρευρισκόμενων, πληροφορίες θέλουν το δείπνο να ολοκληρώθηκε γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, παραβιάζοντας, έτσι, και την απαγόρευση κυκλοφορίας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ