2020-12-20 10:51:02
Φωτογραφία για Επιστολές σε χιλιάδες κατόχους Kodi στέλνει η αστυνομία απειλώντας τους με φυλάκιση


Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι στη Βρετανία, που είναι ύποπτοι ότι παρακολουθούν παράνομα τηλεόραση, θα λάβουν αυτή την εβδομάδα επιστολές από την αστυνομία, η οποία θα τους προειδοποιεί ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης!

Στην Ελλάδα, όπως, φυσικά, παντού στον κόσμο, προφανώς και απαγορεύεται να βλέπεις «πειρατική» τηλεόραση ή να κατεβάζεις υλικό από τα διάφορα torrentάδικα -όσα τέλος πάντων υπάρχουν ακόμη μετά την τελευταία επιχείρηση «σκούπα»...

Στο εξωτερικό, ωστόσο, και δη στη Βρετανία εν προκειμένω, σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά.

Ενδεικτικό είναι τώρα το γεγονός ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, που είναι ύποπτοι ότι παρακολουθούν παράνομα τηλεόραση, θα λάβουν αυτή την εβδομάδα επιστολές από την αστυνομία, η οποία θα τους προειδοποιεί ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης!

Οι επιστολές στοχεύουν, συγκεκριμένα, σε εκείνους που είναι ύποπτοι ότι χρησιμοποιούν IPTV και κουτιά Kodi, για να βλέπουν -μεταξύ άλλων- συνδρομητικά κανάλια όπως το Sky Sports, που έχει τιμητική του, με την αστυνομία να προειδοποιεί ότι ενδέχεται να έχουν, πλέον, σοβαρά προβλήματα με τον νόμο.


Η επιστολή, ουσιαστικά, θα λέει στους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές, προειδοποιώντας τους ότι εάν συνεχίσουν να παραβιάζουν τον νόμο, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια!

Όπως ανέφερε στο Chronicle Live, ο Kieron Sharp, Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κατά της Κλοπής Πνευματικών Δικαιωμάτων (FACT) «αυτές οι ειδοποιήσεις είναι μια άμεση και ανησυχητική κλήση αφύπνισης για άτομα που χρησιμοποιούν παράνομο streaming.

Εάν χρησιμοποιείτε παράνομες υπηρεσίες streaming, είστε υπεύθυνοι για τις ενέργειές σας και θα διωχθείτε νομικά».

Οι επιστολές φαίνεται πως πρόκειται να αποσταλούν σε κατοίκους, κυρίως, στη βόρεια Αγγλία, αλλά έχουν σταλεί ήδη και σε άλλα μέρη της χώρας τους τελευταίους μήνες.

Η ειδοποίηση καθιστά σαφές ότι οι αρχές θα ελέγχουν τους συνδρομητές, τονίζοντας ότι θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα εάν αγνοηθεί η προειδοποίηση. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ