2020-12-21 07:51:06
Φωτογραφία για Παλαιές συντάξεις: Ποιες εφεδρείες θα επιστρατευτούν για την εκκαθάρισή τους
Διπλάσιο πριμ σε υπαλλήλους, επιστροφή συνταξιούχων του ΕΦΚΑ και κάλεσμα σε υπαλλήλους επιμελητηρίων για να συμβάλουν στην επίσπευση των απονομών Ολες τις εφεδρείες θα ρίξει στη μάχη το Υπουργείο Εργασίας για τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων που ανέρχονται σήμερα σε 300.000. Οι συσσωρευμένες αιτήσεις βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο των ευρωπαίων επιτηρητών οι οποίοι «κούνησαν το δάκτυλο» και σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

Το σχέδιο δράσης με ορίζοντα το καλοκαίρι περιλαμβάνει υποχρεωτικές 6μηνες αποσπάσεις υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ από άλλους φορείς του Δημοσίου, ομάδες εργασίας με ποσοτικούς στόχους και «πριμ παραγωγικότητας» έως 7.200 ευρώ το χρόνο, διάθεση προσωπικού από επιστημονικά επιμελητήρια αλλά και κάλεσμα σε έμπειρους, συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους για να υποστηρίξουν τις διαδικασίες απονομής με 8μηνες συμβάσεις έργου χωρίς να μειωθεί η σύνταξή τους.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα προβλέπεται η απόσπαση υπαλλήλων με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για 6 μήνες. Μάλιστα, σε περίπτωση που προκύψουν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες επιτρέπεται να ανατεθεί σε όσους υπαλλήλους δεν έχουν ήδη αποσπαστεί παράλληλα με τα κύρια καθήκοντα της θέσης τους, κατ' εξαίρεση ο χειρισμός υποθέσεων συνταξιοδότησης για χρονικό διάστημα 6 μηνών. Στην περίπτωση αυτή, η απασχόληση παρέχεται υπερωριακά στα καταστήματα του e-ΕΦΚΑ. Οι αποσπάσεις και η παράλληλη ανάθεση καθηκόντων για τους υπαλλήλους που επιλέγονται έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Στο προσωπικό που συμμετέχει στα κλιμάκια εργασίας με συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης καθορίζεται αποζημίωση, εφόσον επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 7.200 ευρώ το έτος.

Στην επιχείρηση «εκκρεμείς συντάξεις» καλούνται να συμβάλουν και εξειδικευμένα – έμπειρα στελέχη που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Ειδικότερα, αναφέρεται πως ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ μπορεί να αποφασίζει την ανάθεση του έργου της υποστήριξης των διαδικασιών απονομής συντάξεων σε συνταξιούχους λόγω γήρατος, πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου, οι οποίοι κατά τον χρόνο της ενεργού υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει στα αντικείμενα της επεξεργασίας των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομής και παράτασης του εξωϊδρυμαπκού επιδόματος, μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου, απονομής προσωρινών συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας ελέγχου στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών, καθώς και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Παράλληλα στην επιχείρηση θα κληθούν να συμμετάσχουν εξειδικευμένοι υπάλληλοι επιστημονικών επιμελητηρίων και συλλόγων δικηγόρων, ιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών για να βοηθήσουν στην έκδοση των συντάξεων συναδέλφων τους. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ