2020-12-23 11:51:08
Φωτογραφία για Volkswagen Passat  ID Vizzion.
Το πέμπτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen, θα είναι η μελλοντική έκδοση του Passat και θα βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο ID Vizzion.Η αυτονομία των 700 χιλιομέτρων είναι αυτή που υπολογίζεται πως θα προσφέρει το νέο ηλεκτρικό μεγάλο sedan, όταν θα διατεθεί στην αγορά προς τα τέλη του 2023.

Το νέο αυτό μέλος της οικογένειας ID της Volkswagen, είναι προς ώρας γνωστό στα ενδότερα της Γερμανικής εταιρείας ως «Aero-B» και προορίζεται για μελλοντικός αντίπαλος των BMW i4 και Mercedes-Benz EQE. Το όνομα με το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά, είναι το ID 6 και θα προσφερθεί με αμάξωμα τυπικού sedan αλλά και estate. Οι διαστάσεις του θα είναι παρόμοιες με την τρέχουσα γενιά του Passat αλλά η ηλεκτρική του υπόσταση θα επιτρέπει σημαντικά μεγαλύτερη διάθεση εσωτερικών χώρων για τους επιβάτες.

Το ID 6 θα είναι και αυτό «χτισμένο» πάνω στην πλατφόρμα MEB για τα ηλεκτρικά του Ομίλου VW και χρονικά τοποθετείται μετά την παρουσίαση του ID 5 (που θα είναι ένα coupe-SUV) και του ID Buzz MPV που περιμένουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια να γίνουν κάποια στιγμή μέσα στο 2022
. Το ID 6 θα προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς ή με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση. Μάλιστα, η τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου θα αποτελέσει τη βάση για την πλέον sport εκδοχή του ID 6, το οποίο θα έχει πολύ καλές επιδόσεις και επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω από 6 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία των 700 χιλιομέτρων που έχει οριστεί ως στόχος για το μοντέλο, θα είναι αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης της ενέργειας από τις μπαταρίες των 84 kWh που θα έχει κάποια από τις εκδόσεις. Επιπρόσθετα, το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει φόρτιση έως και 200kW, κάτι που σημαίνει πως μόλις σε 10 λεπτά φόρτισης στον κατάλληλο σταθμό, θα είναι αρκετά για να έχει το μοντέλο ενέργεια για 230 χιλιόμετρα.
Δ anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ