2021-01-01 12:39:54
Φωτογραφία για Xpeng
 Πρεμιέρα στην ευρωπαϊκή αγορά με το crossover G3 θα κάνει η κινέζικη start-up Xpeng η οποία έχει αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων Η συνεχής αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών μοντέλων στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς είναι σίγουρο πως θα τραβήξει την προσοχή αρκετών κινέζικων εταιριών από τις πολλές που εξειδικεύονται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μια από τις πρώτες που επεκτείνονται στην αγορά της Ευρώπης είναι η start-up Xpeng η οποία μέσα στο Δεκέμβριο θα προμηθεύσει με 100 μονάδες του crossover μοντέλου της G3 την αγορά της Νορβηγίας η οποία ως γνωστό κρατάει τα σκήπτρα της ηλεκτροκίνησης στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα του ανοίγματος της Xpeng και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Το G3 είναι ένα mainstream ηλεκτρικό crossover το οποίο έχει αυτονομία 450 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP έχει κερδίσει πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης C-NCAP της Κίνας. Η Xpeng έχει ξεκινήσει την εμπορική της δραστηριοποίησης από το 2018 και προς το παρόν έχει στη γκάμα της δύο μοντέλα τα οποία βασίζονται σε αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα τύπου skateboard που έχει εξελιχθεί από την ίδια. Το ένα είναι το G3 και το δεύτερο μοντέλο το P7, ένα σπορ σεντάν ενώ μέχρι το 2022 η γκάμα της αναμένεται να διευρυνθεί με δύο ακόμα μοντέλα.


Η πλατφόρμα SEPA της Xpeng έχει εξελιχθεί με την προοπτική της αυτόνομης οδήγησης. Ήδη τα σημερινά μοντέλα έχουν αυτονομία επιπέδου 2,5 η οποία επιτυγχάνεται με την βοήθεια 12 υπερηχητικών αισθητήρων, οκτώ καμερών υψηλής ευκρίνειας και τρία ραντάρ.
Δ
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ