2021-01-22 08:59:54
Φωτογραφία για Και η Intel ξεκινά παραγωγή επεξεργαστών στην TSMC!



 Σύμφωνα με μια ανάλυση της αγοράς από την TrendForce, οι κατασκευαστικές προσπάθειες της Intel με την TSMC θα υπερβούν μια πιθανή αδειοδότηση τεχνολογίας της TSMC για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία κατασκευής της εταιρείας στα fabs της Intel. Η TrendForce αναφέρει ότι η Intel, αντ 'αυτού, θα προμηθεύεται γκοφρέτες πυριτίου απευθείας από την TSMC, ξεκινώντας από το 2ο εξάμηνο του 2021, σε ποσοστό περίπου 20-25% της συνολικής της παραγωγής για ορισμένα από τα προϊόντα που δεν είναι CPU. Αλλά η συμφωνία κατασκευής λέγεται ότι υπερβαίνει και αυτό, με την TSMC να λαμβάνει παραγγελίες για επεξεργαστές Core i3 της Intel με λιθογραφία 5 nm, κάτι που στα fabs της Intel θα απαιτηθούν χρόνια για να γίνει εφικτό.

 

Σύμφωνα με την TrendForce, αυτή η προσπάθεια θα κλιμακωθεί στο μέλλον, με την TSMC να λαμβάνει παραγγελίες κατασκευής ορισμένου ποσοστού CPU της Intel, μεσαίων και υψηλών επιδόσεων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3 nm, το 2022. Η TrendForce πιστεύει ότι η αυξημένη εξωτερική ανάθεση των σειρών προϊόντων της Intel θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει όχι μόνο την ύπαρξή της ως σημαντικού IDM (Integrated Device Manufacturer), αλλά και τη διατήρηση και ιεράρχηση των εσωτερικών γραμμών παραγωγής για chips με υψηλά περιθώρια κέρδους. Παράλληλα η Intel Θα μπορέσει να διαθέσει μέρος του CAPEX για προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη, λόγω εξοικονόμησης πόρων στην κλιμάκωση τεχνολογίας κατασκευής. Μικρότερη εσωτερική παραγωγή chip σημαίνει χαμηλότερες ανάγκες για επένδυση σε κατασκευαστική χωρητικότητα, γεγονός που θα επέτρεπε στην εταιρεία να εκτρέψει πόρους σε περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη (R&D). Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει επίσης στην Intel να καλύψει το χάσμα λιθογραφίας με την ανταγωνίστρια AMD, με πιο κρίσιμο και έγκαιρο τρόπο.

 

Ένα ερώτημα που αβίαστα προκύπτει από όλα αυτά, είναι τελικά πώς θα μπορέσει η AMD να παράξει 5nm chips. Ήδη είναι γνωστό ότι, για το 2021, η Apple έχει "κλείσει" το 80% της παραγωγής 5nm της TSMC. Τι θα απομείνει λοιπόν για την AMD, όταν τώρα χτυπάει την πόρτα της TSMC και η Intel, η οποία έχει σαφώς βαθύτερες τσέπες; 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ