2021-01-24 23:24:40
Φωτογραφία για Smart  B-SUV
Η Smart επιβεβαίωσε πως το 2022 θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο που για πρώτη φορά θα είναι SUV και θα ανήκει στην κατηγορία Β ενώ θα έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κινέζικη Geely. Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το νέο Smart είναι η πρώτη που γίνεται μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Daimler και Geely για την σύμπραξη των δύο ομίλων για την Smart.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες το νέο Smart θα είναι ένα ηλεκτρικό B-SUV. Θα είναι η πρώτη φορά που η Smart θα μπει στην κατηγορία των SUV αν και το 2005 είχε παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη του πρωτότυπο ForMore, το οποίο βασιζόταν στην λογική του ForFour έχοντας όμως crossover λογική. Ωστόσο τελικά η εξέλιξη του ForMore δεν έφθασε στην παραγωγή. Την ευθύνη του σχεδιασμού του νέου Smart θα έχει η Mercedes ενώ το τεχνολογικό κομμάτι και την εξέλιξη θα αναλάβει η Geely. Σύμφωνα με τον Daniel Lescow, αντιπρόεδρο διεθνών πωλήσεων της εταιρίας το νέο μοντέλο θα εξελιχθεί με γνώμονα την πώλησή του και στην Ευρώπη έχοντας τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας καθώς στόχος θα είναι η συγκομιδή πέντε αστεριών στις δομικές του Euro-NCAP
. Το υπάρχον μοντέλο Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου θα είναι αυξημένες σε σχέση με το σημερινό ForFour χωρίς όμως να ξεφεύγουν από το πλαίσιο ενός κόμπακτ B-SUV. Το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely η οποία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την CMA της Volvo στην οποία βασίζονται τα XC40 και Polestar 2. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες των τεχνικών προδιαγραφών όμως πολύ πιθανά αυτές θα το τοποθετούν στο επίκεντρο του άμεσου ανταγωνισμού όπως τα ηλεκτρικά Peugeot 2008, Hyundai Kona και DS3 Crossback.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ