2021-01-25 00:52:47
Φωτογραφία για Η Ευρώπη ξεμένει από εμβόλια - Μειώνει την παραγωγή και η AstraZeneca μετά την Pfizer



Από το 1,5 εκατ. δόσεις που περίμενε η Ελλάδα από την AstraZeneca, πιθανότατα θα παραλάβει 400 χιλιάδες.



Στον "αέρα" βρίσκεται ο προγραμματισμός των εμβολιασμών στην Ευρώπη καθώς μετά την Pfizer και η AstraZeneca ανακοίνωσε πως οι πρώτες δόσεις θα είναι λιγότερες και θα φτάνουν το 60%. Μπορεί οι εταιρείες να διαβεβαιώνουν πως στην συνέχεια οι παραδόσεις θα είναι μεγαλύτερες και οι συνολικοί αριθμοί θα είναι εκείνοι που έχουν συμφωνηθεί, ωστόσο η Ευρώπη "καίγεται" να αυξηθεί άμεσα οι ρυθμοί των εμβολιασμών προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Προβληματισμός επικρατεί και στην χώρα μας καθώς ο στόχος που υπάρχει πλέον είναι να διασφαλιστούν οι δεύτερες δόσεις αλλά και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί χωρίς να χαθεί καμία δόση. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι τον Μάρτιο στην Ελλάδα θα έπρεπε να είχαμε παραλάβει συνολικά 1,5 εμβόλια από την AstraZeneca, ενώ μετά τις νέες εξελίξεις οι δόσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 400 χιλιάδες.


Αυξάνονται οι μεταλλάξεις μειώνονται τα εμβόλια

Η αναγκαιότητα της αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά την μετάλλαξη της νόσου η οποία μεταδίδεται ταχύτατα ενώ είναι και πιο θανατηφόρα. Η καθυστέρηση που παρατηρείται έχει προκαλέσει ήδη την έντονη αντίδραση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη καθώς όπως τονίζει οι συμφωνίες θα πρέπει να τηρούνται. "Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας" ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των ηγετών της Ε.Ε. έθεσε το ζήτημα της επίσπευσης των εγκρίσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων και άλλων εμβολίων προκειμένου να αυξηθεί το οπλοστάσιο απέναντι στον Κορονοϊό αλλά και να αυξηθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών που παραμένουν χαμηλοί.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ