2021-01-26 23:28:07
Φωτογραφία για Μπάιντεν: «Κακή συμφωνία» για την Ευρώπη το έργο του Nord Stream 2
Στην επανεξέταση των μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, θα προχωρήσει η νέα διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευμού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν πιστεύει πως το project, που καθοδηγείται από τη Ρωσία, είναι «μια κακή συμφωνία για τις ευρωπαϊκές χώρες».

Τα έργα του αγωγού Nord Stream 2 βρίσκονται στο τελευταίο στάδιό τους, αλλά έχει «παγώσει» η ολοκλήρωσή τους εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον σε όσες εταιρείες συνεργάζονται για τον επίμαχο αγωγό.

«Γνωρίζουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση επέβαλε νέους περιορισμούς σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγωγό βάσει του νόμου περί εθνικής άμυνας και θα επανεξετάσουμε αυτά τα μέτρα», δήλωσε η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Και έτσι, ο Μπάιντεν ανυπομονεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους μας γι' αυτό το ζήτημα».


Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται στο συγκεκριμένο έργο, που στοχεύει στη μεταφορά έως και 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, καθώς οι πρώτοι επιδιώκουν να εξάγουν περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανανέωση της συνθήκης START

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα ανταλλάξουν σημειώσεις εντός των προσεχών ωρών για την παράταση της συνθήκης New START, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα η εφημερίδα Kommersant δημοσίευσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία η Ρωσία και οι ΗΠΑ εντός των προσεχών ωρών θα ανταλλάξουν σημειώσεις για την παράταση της συνθήκης για πέντε χρόνια. «Επιβεβαιώνουμε την πληροφορία αυτή» δήλωσαν οι διπλωματικές πηγές στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η συνθήκη New START (Strategic Arms Reduction Treaty), η οποία είχε υπογραφεί το 2010 και αναμένεται να εκπνεύσει στις 5 Φεβρουαρίου, περιορίζει των αριθμό των πυρηνικών κεφαλών, σε πυραύλους και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που διαθέτουν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ