2021-02-26 08:10:12
Φωτογραφία για Διαμόρφωση - Διακόσμηση Εξωτερικών Χώρων με μεγάλες γλάστρες
Ιδέες και τρόποι για να αξιοποιήσετε 

μεγάλες γλάστρες 

στον κήπο ή το μπαλκόνι σας

Εκτός της πιο εντυπωσιακής τους εμφάνισης οι μεγάλες γλάστρες και τα κάθε τύπου μεγάλου μεγέθους δοχεία φύτευσης κάνουν ευκολότερη και την φροντίδα των φυτών, ειδικά αν τα χρησιμοποιήσετε - αξιοποιήσετε με τρόπο που με λίγες μεγάλες γλάστρες ο κήπος ή το μπαλκόνι σας να διαθέτει το ίδιο ή και περισσότερο πράσινο απ΄όσο εάν τοποθετούσατε στο ίδιο σημείο πολλές μικρότερες. 

Δέντρα σε γλάστρες

Ελιές, κωνοφόρα όπως Κυπαρίσι, Λέϊλαντ κλπ. Πικροδάφνες αλλά και νάνες ποικιλίες Εσπεριδοειδών μπορούν να ευδοκιμήσουν για αρκετά χρόνια μέσα σε μεγάλα δοχεία φύτευσης. 

Μεμονωμένες ή σε διάταξη που να σχηματίζουν μικρούς "φράχτες" μεγάλες γλάστρες με δέντρα θα διαμορφώσουν εξαιρετικά τα σημεία που θα τις τοποθετήσετε και που δεν υπάρχει διαθέσιμο παρτέρι για να φυτέψετε απευθείας στο χώμα.  


Πολλά διαφορετικά φυτά στην ίδια γλάστρα

Τα μικτά δοχεία φύτευσης, με φυτά πολυετή και εποχιακά, είναι από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να διαμορφώσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 

Συνδυάστε είδη με παρόμοιες ανάγκες σε ήλιο και νερό και φροντίστε κάθε τέτοια μεγάλη γλάστρα να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα φυτό πράσινο όλες τις εποχές  του χρόνου. 

Ψηλά κακτοειδή

Οι ψηλοί κάκτοι όπως και τα παχύφυτα είναι από τις όμορφες και εύκολες στην φροντίδα τους επιλογές για κάθε κήπο ή μπαλκόνι. 

Συγκεντρώστε τέτοια είδη σε μεγάλες γλάστρες και αν θέλετε να δώσετε περισσότερο ...Μεσογειακή ατμόσφαιρα προσθέστε στο σημείο χαλίκι ή και φωτείστε την σύνθεση με ενα φωτιστικό εξωτερικού χώρου. 

Πολυετή είδη μεγάλης ανάπτυξης

Καλλωπιστικά μεγάλης ανάπτυξης όπως πχ Γαρδένιες, Ορτανσίες, Καμέλιες, Γεράνια, Χρυσάνθεμα κλπ αλλά και Βολβώδη είδη θα βρουν σε μεγάλα δοχεία φύτευσης όλο τον χώρο που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους, για αρκετά χρόνια.  

Αν θέλετε εξ΄αρχής να τοποθετήσετε μικρά φυτά σε μεγάλα δοχεία φύτευσης απλά γεμίστε μέχρι ένα σημείο την γλάστρα με χώμα, τοποθετείστε την μικρότερη γλάστρα με το φυτό και προσθέστε και πάλι όσο χώμα χρειάζεται για να γεμίσει η μεγάλη γλάστρα. Οι ρίζες θα βγουν σταδιακά από την μικρότερη γλάστρα και θα απλώσουν χωρίς να χρειάζεται να μεταφυτεύετε το φυτό. 

Θάμνοι σε σχηματισμούς

Δώστε πολύ εντυπωσιακή όψη με γλάστρες τετράγωνης φόρμας φυτεύοντας θάμνους αργής ανάπτυξης που θα κλαδέψετε σε σχήμα μπάλας. 

Η αντίθεση των σχημάτων λειτουργεί πολύ ιδιαίτερα αισθητικά, ειδικά αν τοποθετήσετε μαζί αρκετές τέτοιες γλάστρες στο ίδιο σημείο. 

Μεγάλες γλάστρες σε υπερυψωμένα σημεία

Ρηχές γλάστρες μεγάλου μεγέθους μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ φυσικό διακοσμητικό κήπου αν τις τοποθετήσετε σε κάποια βάση - υπερυψωμένο σημείο. 

Στο μπροστινό μέρος της γλάστρας τοποθετείστε μερικά φυτά κάθετης ανάπτυξης που θα κάνουν την σύνθεση ακόμη πιο όμορφη. 

Ο καλύτερος συνδυασμός φυτών για γλάστρες αυτής της μορφής είναι κάποια είδη που θα παραμένουν πράσινα κάθε εποχή σε συνδυασμό με μερικά εποχιακά ανθοφόρα.  

Δύο μεγάλες γλάστρες στην είσοδο

Δύο μεγάλες γλάστρες δεξιά και αριστερά της εισόδου είναι ο πιο καλαίσθητος τρόπος για να διαμορφώσετε το συγκεκριμένο σημείο. 

Ανάλογα με την γενική διαμόρφωση του χώρου και τις συνθήκες ηλιοφάνειας που επικρατούν επιλέξτε μικρά δέντρα, αναρριχωμένα, πολυετή ανθοφόρα ή και συνδυάστε είδη στην ίδια γλάστρα. 

Ανθοστήλες με εποχιακά ανθισμένα φυτά

Προσθέστε ύψος σε μεγάλα και χαμηλά δοχεία φύτευσης κάθε μορφής δημιουργώντας ...ανθοστήλες με εποχιακά ανθισμένα είδη και την βοήθεια ενός καλαθιού. 

Δείτε εδώ πως ακριβώς θα δημιουργήσετε τέτοιας μορφής πολύ εντυπωσιακά δοχεία φύτευσης κατάλληλα τόσο για κήπο όσο και για μπαλκόνι. 

Γλάστρες με έντονες χρωματικές αντιθέσεις

"Παίξτε" με τις αποχρώσεις δοχείων-φυτών και δημιουργείστε πολύ εντυπωσιακές διαμορφώσεις εξωτερικού χώρου με μεγάλες γλάστρες και πολυετή ή εποχιακά φυτά. 

Μεγάλα δοχεία φύτευσης εκτός από κλασσικές γλάστρες, όπως πχ βαρέλια, ξύλινες ζαρντινιέρες κλπ θα αποκτήσουν πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση αν τις βάψετε άσπρες και τοποθετήσετε πολυετή φυτά, πράσινα όλες  τις εποχές του χρόνου. 

Παχύφυτα

Τα  παχύφυτα είναι από τα πιο ανθεκτικά και εύκολα φυτά για όλες τις κλιματολογικές συνθήκες, εκτός της μεγάλης παγωνιάς, αναπτύσσονται γρήγορα και δεν απαιτούν καμιά  ιδιαίτερη φροντίδα. 

Συνδυάστε είδη παχύφυτων σε μεγάλες γλάστρες, τοποθετώντας τα ανάλογα με το αν αναπτύσσονται κατά ύψος ή παράλληλα σε ψηλά ή χαμηλά και ρηχά  δοχεία φύτευσης αντίστοιχα. 

Φωτισμένες μεγάλες γλάστρες

Οι μεγάλες γλάστρες, εκτός των άλλων,  μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να φωτίσετε σημεία του κήπου, απλώς και μόνο αν τοποθετήσετε σε αυτές ηλιακά ή και συμβατικά φωτιστικά εξωτερικού χώρου.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο και μερικές μεγάλες γλάστρες τοποθετημένες στην σειρά μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικής αισθητικής συνθέσεις στην είσοδο του σπιτιού, σε σκάλες, διαδρόμους κλπ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ