2021-02-28 17:39:24
Φωτογραφία για Παιδικές Κουρτίνες - Velona.gr

Ετοιμάζοντας ή ανακαινίζοντας το βρεφικό, παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο, η επιλογή της κατάλληλης κουρτίνας είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού και της συνολικά πετυχημένης διαμόρφωσης του χώρου.  Δεδομένης και της μεγάλης ποικιλίας της αγοράς σε σχετικά είδη, η σωστή επιλογή μιας παιδικής κουρτίνας με την  καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας - αισθητικής - τιμής γίνεται ακόμη πιο σύνθετη. 





Η Ελληνική εταιρία Velona προσφέρει τις καλύτερες τιμές και σε ποιοτικές  παιδικές κουρτίνες όπως και στις κουρτίνες Ρόμαν, ράβοντας κατά παραγγελία στις επιθυμητές διαστάσεις το ύφασμα που θα επιλέξετε από την πολύ πλούσια συλλογή της και σε όποιο τύπο προτιμάτε, σε ό,τι αφορά το σχέδιο-κρέμασμα της κουρτίνας. (Mε/χωρίς σούρα, κρέμασμα σε σιδηρόδρομο ή απευθείας σε κουρτινόξυλο, πιέτα, τιράντες κλπ).



Η ομάδα του velona.gr με βάση την εμπειρία της και στην προσπάθειά της να μείνετε 100% ικανοποιημένοι,  σας προτρέπει πριν την αγορά σας να συνυπολογίσετε κάποια βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή της πιο κατάλληλης παιδικής κουρτίνας για τις ανάγκες σας.  



5 παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή

της κατάλληλης Παιδικής Κουρτίνας

Ασφάλεια

Ο σημαντικότερος παράγοντας που πρέπει να καθορίζει την επιλογή των κουρτινών για το παιδικό δωμάτιο. Αν έχετε μικρά παιδιά λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να τραβούν τις κουρτίνες όταν μαθαίνουν να στέκονται ή να περπατάνε. Έτσι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια ελαφριά αλλά στιβαρή κουρτίνα, όπως και γερά - ανθεκτικά κουρτινόξυλα - υποστηρίγματα, που θα αντέξουν το πιθανό τράβηγμα.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες που σκέφτεστε να αγοράσετε δεν έχουν κανενός είδους μικροσκοπικά πρόσθετα στολίδια που αποτελούν κίνδυνο πνιγμού.

Ηλικία και Φύλο



Καθώς επιλέγετε κουρτίνες, είτε από φυσικά είτα από online καταστήματα, είναι σημαντικό να συνυπολογίσετε την ηλικία και το φύλο του παιδιού σας. Για παράδειγμα ένα 3χρονο παιδί κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμά για το δωμάτιό του μια κουρτίνα με έντονα και χρωματιστά μοτίβα, ενώ ένα μεγαλύτερης ηλικίας παιδί ή ένας έφηβος θα έχουν διαφορετικές προτιμήσεις.

Μια πρακτική τακτική για παιδιά άνω των 4-5 ετών, που μπορούν να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, είναι να τις λάβετε υπόψη σας πριν αποφασίσετε για τις κουρτίνες στο δωμάτιό τους.  



Χρώμα και Μοτίβο

Η εξερεύνηση διαφορετικών αποχρώσεων, μοτίβων και υφών είναι από τα πιο απολαυστικά στάδια στην αγορά παιδικής κουρτίνας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, δεν θέλουν ένα σκοτεινό δωμάτιο. Η επιλογή ανοιχτών χρωμάτων και καλαίσθητων μοτίβων δεν προσθέτει μόνο διακοσμητικό ενδιαφέρον στο δωμάτιο αλλά συμβάλλει και στις οπτικές παραστάσεις του παιδιού, που με την σειρά τους επηρεάζουν την αντίληψη και δημιουργικότητά του.

Διακοσμητικά, οι κουρτίνες σε χρώματα ταιριαστά με αυτά που συνολικά επικρατούν στο παιδικό δωμάτιο είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο σύνολο. 

Υλικό και Υφή

Ως ενήλικες τείνουμε να προτιμούμε κουρτίνες φτιαγμένες από όσο πιο ιδιαίτερα υλικά. Οι κατασκευασμένες από ένα ξεχωριστό υλικό κουρτίνες μπορεί να ταιριάζουν σε ένα εκλεπτυσμένο υπνοδωμάτιο, σαλόνι ή γραφείο, τα παιδιά όμως πολύ πιθανό ότι δεν ενδιαφέρονται τόσο για μοναδικά υλικά και πολύπλοκες υφές. Τα απαλά, ρέοντα υφάσματα είναι ιδανική επιλογή για κουρτίνες σε παιδικά δωμάτια και δημιουργούν ένα απόλυτα πετυχημένο και καλαίσθητο αποτέλεσμα, βασισμένο στην απλότητα. 



Περιορισμός Φωτός

Εκτός από την συμβολή της στην δημιουργία ενός δωματίου φωτεινού, χαρούμενου και διακοσμημένου κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού είναι εξίσου σημαντικό, τις ώρες που χρειάζεται, η κουρτίνα να εξασφαλίζει στον χώρο την απαιτούμενη σκίαση. Επιλογές όπως οι blackoutκουρτίνες, που μπλοκάρουν πλήρως το φως την ώρα του ύπνου, είναι ένας τρόπος για να προσφέρετε στο παιδί ένα περιβάλλον που σίγουρα θα βοηθά τον καλό και ανενόχλητο ύπνο του.

Ο συνδυασμός υφασμάτων αυτού του τύπου και με μια δεύτερη πιο διάφανη κουρτίνα, σας επιτρέπει να ελέγχετε και να ρυθμίζετε το επίπεδο φυσικού φωτός στο δωμάτιο κάθε ώρα της ημέρας.



Αν αναζητάτε όμορφα σχέδια, ποιότητα ραφής και ανίκητες τιμές στις παιδικές κουρτίνες μην πάτε πιο μακριά από το Velona.gr! 

Από διαφανείς μέχρι κουρτίνες πλήρους σκίασης θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία για βρεφικά, παιδικά και εφηβικά δωμάτια που θα καλύψει σίγουρα τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας. 



Επιπρόσθετα, εκτός από κουρτίνες και ρόμαν μπορείτε να παραγείλετε ασορτί μαξιλάρια ή και  κουβερλί - παπλωματοθήκες για το παιδικό δωμάτιο, σε όποιες διαστάσεις επιθυμείτε. 

Το εύχρηστο περιβάλλον του eshop  θα σας διευκολύνει στην online παραγγελία σας καθοδηγώντας σας σε κάθε στάδιο για τον απλό τρόπο που θα καθορίσετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (διαστάσεις - τύπο κουρτίνας, τύπος κουρτινόξυλου κλπ) ενώ οι άνθρωποι του velona.gr πρόθυμα θα σας εξυπηρετήσουν και τηλεφωνικά, από την καταχώρηση έως και την παραλαβή της παραγγελίας σας, για όποια παραπάνω - διευκρίνιση - πληροφορία χρειαστείτε.

Περιηγηθείτε τώρα στην συλλογή του Velona.gr και σίγουρα θα βρείτε τις ιδανικές κουρτίνες για το δωμάτιο του παιδιού σας και όχι μόνο!

soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ