2012-06-26 05:03:07
Φωτογραφία για Συνεχίζεται το χάος στο εσωτερικό της Συρίας
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα από τη βία στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του προέδρου... Μπασάρ αλ Άσαντ βομβαρδίζουν κυρίως τη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και την Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ζήτησε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει "δράση" για να σταματήσουν οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι απαγωγές και τα βασανιστήρια πολιτών στη Συρία.Αξιωματούχοι του ΟΗΕ απηύθυναν επίσης έκκληση για την επιβολή εμπάργκο όπλων και κυρώσεων στα μέρη που συμμετέχουν στις συγκρούσεις, οι οποίες διαρκούν πλέον 16 μήνες.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει συνομιλίες στη Δαμασκό, οι οποίες έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο για μια έρευνα για τις σφαγές και άλλες ωμότητες που έχουν διαπραχθεί στη χώρα.


Η ομάδα αυτή, στηριζόμενη σε εκατοντάδες συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες, επιζήσαντες και πρόσφυγες από τη Συρία, έχει κατηγορήσει τις συριακές δυνάμεις ότι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων εκτελέσεις και βασανιστήρια. Επίσης έχει κατηγορήσει τους αντάρτες για ωμότητες.

Ειπλέον, τρεις ημέρες ύστερα από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από τη Συρία και τον διπλωματικό πυρετό που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες , τριάντα στρατιώτες και επτά υψηλόβαθμα στελέχη του συριακού στρατού αυτομόλησαν στην Τουρκία.

Οι Σύροι στρατιώτες πέρασαν στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας σήμερα τα ξημερώμτα το βράδυ μαζί με άλλους 200 πρόσφυγες. Ήδη, περισσότεροι από 33.000 Σύροι έχουν ζητήσει άσυλο στην Τουρκία, από τότε που άρχισαν οι ταραχές στη χώρα τους.

.

Αύριο συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, για τη στάση που θα κρατήσουν έπειτα από το επεισόδιο με την Τουρκία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ